Naci v CDU! Východná CDU: Chceme viac z Maassena a nie Merkel, inak je koniec!

20.12.2019 22:56

Niektorí Merkel-verní CDU politici v  Sasku-Anhaltsku vyslovili oprávnené obavy, že celá tamojšia krajinská CDU sa bude posúvať čoraz viac k extrémnej pravici. To sa už ale dávno začalo.

Je tam totiž veľké množstvo členov, ktorí sú proti už vytvorenej novej vládnej koalícii v Magdeburgu z CDU, SPD a Zelených a radšej by mali menšinovú vládu CDU, ktorá by bola tolerovaná AfD a rovnako je tam veľa členov CDU, ktorým je Hans-Georg Maassen politicky oveľa bližší ako kancelárka.

Tento nepopierateľný fakt dokumentuje názorne príbeh významného člena CDU Roberta Möritza, niekdajšieho neonacistu, ktorý však ostal otvorene (a stále aj je) veľkým sympatizantom východonemeckej neonacistickej scény, čo prejavil aj svojím neonaci-potetovaním.

Ortodoxní členovia CDU na západe republiky sú veľmi pobúrení tým, že takýto muž nielenže je členom ich strany, ale že dokonca bol zvolený do okresného predsedníctva strany. To podľa nich len dokazuje, že v CDU sú silné štruktúry, v ktorých už celkom vymierajú demokratické impulzy.

Rozkol v CDU?

Pre pravoverných demokratov CDU bolo nepochopiteľné a zarážajúce, že okresné predsedníctvo sa postavilo aj potom za Möritza, i keď už všetky obvinenia jeho osoby boli verejne známe. Jednohlasne bolo odsúhlasné jeho ďalšie zotrvanie v predsedníctve. A dokonca i krajinské vedenie CDU to obhajovalo, hoci riskovalo rozpad koalície.

A čo určite nikto neočakával, tak aj predsedníctvo CDU včítane jeho šéfky k tomu len mlčalo. Až po šiestich dňoch sa k tomu Annegret Kramp-Karrenbauer vyjadrila, ale len váhavo a nejasnou formou.

Vo štvrtok večer sa konalo krízové zasadanie krajinského vedenia CDU v Magdeburgu a pod tlakom Berlína dostal Möritz ultimátum, že do 27. decembra musí predložiť všetky svoje aktivity v neonacistickej scéne a udať aj všetky kontakty k nej.

Möritz to však okamžite odmietol a zároveň oznámil, že vystupuje z CDU.

To všetko dokazuje, že východonemecká CDU sa čoraz viacej približuje k AfD a symbolicky jej podáva ruku.

Blýska sa už konečne na lepšie časy pre všetkých tých, ktorí odmietajú Merkel a jej politiku?

Podobných typov ako Möritz je utajene v CDU mnoho.