Mützenich (SPD) má obdiv mnohých Nemcov: Kyjev ho dal na zoznam teroristov

08.11.2022 23:38

Rolf Mützenich je šéfom frakcie SPD v Bundestagu a patrí k tým nemeckým politikom, ktorí vo vzťahu k Rusku nikdy nevystupovali ako vazali USA, ale mali a majú rešpekt voči ruským bezpečnostným záujmom.

Ešte 14. februára , len niekoľko dní pred začiatkom ruskej vojenskej operácie na Ukrajine povedal:

„Musíme verejne a oficiálne uznať a akceptovať ruské obavy o bezpečnosť, na ktoré Moskva začala veľmi dôrazne poukazovať, a to predovšetkým v dôsledku veľkých chýb vlády USA za prezidenta G. W. Busha. K takým chybám patrí bezpochyby invázia do Iraku, ďalej ukončenie kontroly zbrojenia, ako aj politické zasahovanie do Európy.

To všetko sú záležitosti, ktoré Rusko zneistili a ja síce nezdielam všetko čo Rusko zneisťuje, ale chápem jeho postoje. Je potrebné verejne uznať, že Rusko má oprávnené bezpečnostné záujmy a to nemá nič spoločné s Ukrajinou, ale len s USA.“

Takáto osoba, takýto známy nemecký politik samozrejme nie je vôbec po chuti Kyjeva a prezidenta Zelenského. Pre neho je jasné, že je nebezpečným nepriateľom Ukrajiny, lebo sa „zastáva“ Ruska a „obhajuje“ ho.

A tak sa jedneho dňa  prekvapený a celkom zaskočený (v podstate to ale mal a či mohol očakávať) Rolf Mützenich dozvedel, že sa mu zo strany Ukrajiny dostalo veľkej „pocty“:

Kyjev ho dal na listinu, ktorá je zoznamom teroristov  a mu to aj veľmi „zdvorilo a priateľsky“ oznámil.

Rolf Mützenich k tomu v sobotu v Berlíne okrem iného povedal:

„Ich bin schon irritiert gewesen, dass ich von der ukrainischen Regierung auf eine Terrorliste gesetzt wurde mit der Begründung, ich setze mich für einen Waffenstillstand ein.“

Preklad:

„Bol som naozaj podráždený, že ma ukrajinská vláda dala na listinu teroristov a odôvodnila to tým, že sa zasadzujem za prímerie.“

 

K tomu naozaj už netreba nič dodať – každý si k tomu vie urobiť svoju mienku, azda len toľko, že kto terorizuje politika, ktorý chce len to, aby zbrane už mlčali a konečne zavládli rozumné slová, ten je sám svojim spôsobom teroristom.

 

Na záver dva diskusné príspevky k „teroristovi“  Mützenichovi

 

Gerhard Jadwitschack 3T

Ist es bei Herrn Mützenich noch nicht angekommen, das die Ukraine immer recht hat und das man sich Kritik gegen diesen Staat und seine Politiker zu verkneifen hat ?

Preklad: To sa pán  Mützenich ešte nedopočul, že Ukrajina má vždy pravdu a že kritiku tohto štátu a jeho politikov si treba odpustiť?

 

Sylvie Krone 3T

Respekt, ein mutiger und unerschrockener Charakter.
Leider haben wir viel zu wenig "Mützeniche" nicht nur in der Politik, wo sind die alle geblieben?

 

Preklad: Rešpekt, to je jeden odvážny a nebojácny charakter.

Žial máme príliš málo „Mützenichov“ nielen v politike, kde len všetci zostali?

 

Podobných „protiukrajinských“ príspevkov podporujúcich Rolfa Mützenicha prišlo veľké množstvo.