Musk: Twitter je ľavčiarska platforma, svedčí o tom aj zablokovanie Trumpa

13.05.2022 15:00

Elon Musk, ktorý práve realizuje svoju Twitter-kúpu za 44 miliárd dolárov, vyhlásil, že okamžite zruší zablokovanie Donalda Trumpa z augusta 2021, akonáhle bude právoplatne jeho vlastníkom.

Musk:

„Zablokovanie Donalda Trumpa bola absolútna hlúposť, bola to chyba a bolo to morálne nezodpovedné. To dramaticky rozdelilo USA a takéto niečo spôsobuje stratu dôvery pre Twitter.“

Donald Trump ale už dávnejšie povedal, že na Twitter sa nikdy nevráti a že ostane na svojej vlastnej platforme názvu Truth Social. Elona Muska však označil za dobrého človeka.

Twitter, ktorý má sídlisko v San Franciscu nezablokoval len známych politikov USA (takmer všetci pravicovo-konzervatívni), ale aj stanovil také pravidlá, ktoré zvýhodňujú ľavicové názory a znevýhodňujú konzervatívno kresťanské. Kritika voči transgenderu je na Twitteri neželaná.

Musk označil Twitter v tom stave, v akom je, za nudnú platformu, ktorá obmedzuje slobodu a povedal, že ju zmení tak, aby bola slobodná a robila ľuďom potešenie.

Nebude to ale mať jednoduché a určite mu hrozia aj isté nebezpečná riziká. To, čo chystá urobiť s Twitterom, toho sa obávajú ľavičiarski globalisti mimoriadne a nová twitterovská sloboda názorov, ako ju chce mať Musk, im vôbec „nechutí“.

Nejasné ale je to, prečo Twitter, ktorý dosiaľ „slúžil“ týmto globalistom, má prejsť do rúk ich nepríjemného oponenta a voľnomyšlienkára, akým Elon Musk nesporne je!

Čo sa tu stalo a čo sa tu zmenilo?