Moslim slávil francúzske Vianoce: Skupina moslimov mu to kruto spočítala

27.12.2020 23:51

To ale v žiadnom prípade nemal robiť. A už vonkoncom nemal urobiť to, čo urobil potom. 20 ročný arabský moslim oslavoval Vianoce po kresťansky a po slávnostnom štedrovečernom stolovaní dal do internetu fotky z priebehu svojho po kresťansky stráveného vianočného večera.

Oznámila to francúzska polícia, ktorá vyšetrovala kriminálny čin, ktorý sa následne udial.

Stalo sa to vo východnom Francúzsku, v 50 tisícovom meste Belfort. Krátko po tom, ako snímky objavil v internete jeho arabský známy, tak ho cez internet najprv urážal a potom sa mu začal vyhrážať. O.i. – ako to prešetrovala belfortská polícia – mu hrozil, že mu ukáže, čo je správny Arab. Napísal mu, že ak je chlap, tak nech sa s ním stretne.

Na dohovorenom mieste ho však neskoro večer na druhý deň čakalo päť mladých arabských moslimov, ktorí mu dali poriadnu príučku o tom, aký má byť správny moslim. Keď ju ukončili, tak mu pohrozili tým, čo ho čaká, ak sa obráti na políciu.

Ten to ale napriek hrozbám urobil a podal na brutálnych násilníkov trestné oznámenie. Boli zatknutí a sú vo vyšetrovacej väzbe.

Prezident regiónu Grand Est, kde leží Belfort, Jean Rottner vyjadril na twitteri svoje zhrozenie a povedal, že išlo o úplne bezdôvodnú a neakceptovateľnú  agresiu. Dodal, že v tom útoku bola obsiahnutá aj veľká dávka rasizmu a nenávisti na francúzsku políciu a že ich obeťou sa stal 20 ročný moslim aj preto, lebo jeho otec sa stal jej súčasťou.

Ak moslimovia nepreáčia vlastnému bratovi vo viere, že sú mu kresťanské  Vianoce blízke, tak nemožno od nich očakávať, že niekedy budú tolerovať naše „neverectvo“, a to až dovtedy, pokiaľ nepochopia, že pre všetkých, ktorí veria v jedného Boha musia byť Allah, Jahve a Kristus len rôzne mená toho istého Boha.