Moslim, generál Malik: "Svätá" kniha Džihádu: Korán a jeho koncept vojny

22.08.2020 23:50

V Koráne možno nájsť viaceré výzvy k vedeniu vojny - Džihádu - veriacimi (to sú všetci moslimovia) proti neveriacim (nimi sú mienení predovšetkým kresťania a židia). Ale okrem Koránu je tu ešte aj niečo moderné, čo vychádza z islamu a čo v našej kultúre je takmer neznáme.

Je to:              "Svätá" kniha Džihádu: Korán a jeho koncept vojny

Ide o knihu, ktorú napísal  v polovici sedemdesiatych rokov minulého storočia pakistanský generál S. K. Malik. Jeho stratégia boja proti neveriacim, ktorú v nej opisuje, je diabolsky perfídna. Kľúč k víťazstvu nad nevercami je zasiahnutie duše nepriateľa, tak to podľa Malika učil Alah a robil prostredníctvom vojenských operácií Mohamed.

Už len to je nemysliteľné, aby, ak niekto bol naozaj prorok boží - prorok milosrdného a dobrého Boha - aby sám krvavo zabíjal a viedol vojny. Ježiš nikdy nebojoval a nezabíjal v mene Boha a ani v Novom Zákone kresťanov nie je nikde návod od Boha, ako viesť vojny a ani príkaz, že ich majú viesť proti neveriacim.

Moslim Malik píše, že najlepšie je možné zasiahnuť duše neveriacich krvavým terorom. Malik sa svojou knihou zla stal zdrojom dôležitého poznania pre mnohé teroristické islamské organizácie súčasnosti. Ak sme takí naivní a či takí "pragmatickí", že neustále zdôrazňujeme , že islamský teror nemá nič spoločného s "úžasnou a mierumilovnou" relígiou islamu, tak tomuto teroru len napomáhame a umožňujeme mu presne to, čo potrebuje. A zároveň mu aj ukazujeme našu bezmocnosť a bezradnosť.

Islam hlása, že je veľkým hriechom zobrazovať Mohameda. Ak je to tak, tak nech to platí len pre moslimov. Prečo ale islam chce túto svoju "dogmu" dokonca aj pod hrozbami teroru nanucovať aj neveriacim, teda nemoslimom?

Kresťania predsa nehrozia terorom moslimom za to, že neveria ich dogmu, že Ježiš je Bohom.

Je od islamu a jeho predstaviteľov odsúdeniahodné, že napriek svojej dlhej a mimoriadne úspešnej histórii - 1400 rokov - a obrovskému množstvu moslimov na svete, viac ako 1,3 miliard, nie je schopný zniesť niekoľko karikatúr Mohameda. Nie je schopný sa nad tým povzniesť, ale odpovedá krvavým terorom a Džihádom. 

Robíme obrovskú chybu, keď džihadistické snahy a netoleranciu islamu bagatelizujeme. Vlády moslimských krajín robia na nás tlak, aby sme sa vystríhali čo len trochu kritizovať islam (ktorý existuje ešte stále vo svojom "praveku" a neprešiel žiadnou reformačnou očistou, ako sa to udialo do istej miery s kresťanstvom) a my sa tomu podriaďujeme a politici tento tlak prenášajú aj na našu mainstream tlač.

Aj predstavitelia moslimských organizácii v západných spoločnostiach nás presviedčajú, že islamistický teror nemá nič spoločné s islamom a my im slepo veríme.

Prečo ich ale naši kresťanskí politici nepožiadajú plným dôrazom napríklad o to, aby všade oficiálne záväzne prehlasovali a hlásali, že každý islamský vraždiaci terorista nepríde ako mučeník do raja, kde ho za odmenu budú očakávať panny a ďalšie slasti, ako ho to naučil Korán, ale že príde do horúceho pekla, kam ho za to pošle Alah?