Celým Nemeckom sa rýchlo šíri nový „vírus“ rafinovných protestov: Pondelňajšie „Spaziergänge“

06.01.2022 23:35

Je to nová forma protestov, modifikovaných tak, aby polícia ich nedokázala eliminovať. Protestujúci proti povinnému očkovaniu a proti korona-opatreniam vyrazia do ulíc vždy v pondelok, obyčajne podvečer, pričom nejdú všetci spolu, ale tiahnu v početných skupinách ( 20 až  asi 100 osôb) rôznymi ulicami a pritom tvrdia, že sú len na prechádzke (preto Spaziergänge – prechádzky). Samozrejme majú so sebou aj protestné transpatrenty.

Táto forma protestov v Nemecku už zachvátila de facto celú krajinu a protestuje sa nielen vo veľkomestách a mestách, ale aj v mestečkách a obciach. Nemecko má 10 790 miest a obcí – z toho je 2054 miest.

Čím je mesto väčšie, tým je to pre políciu ťažšie zakročiť proti všetkým skupinám, ktoré sú súčasne na „prechádzkových“ protestoch.

Napr. v takom Stuttgarte -  okolo 640 000 obyvateľov a s plochou – 207 km štvorcových -  je viac ako 3000 ulíc a uličiek. Ak v nich sú na pondelňajšej „prechádzke“ skupiny demonštrantov hoci len v stovke ulíc, z ktorých viaceré sú od seba navzájom vzdialené aj 10 či 15 kilometrov, tak polícia nemá žiadnu šancu ich všetky „zlikvidovať“. A to systémových politikov mimoriadne znervózňuje.

 

Jeden z takých celonemecky koordinovaných pondelňajších „prechádzkových“ protestov sa konal v pondelok 3. januára aj v malom meste Mosbach (asi 23 000 obyvateľov), ktorý je od Heidelbergu vzdialený 34 kilometrov.

Mainstream o tomto druhu protestov nepíše takmer nič a ak ten len o tých vo veľkomestách. V tomto prípade o Mosbachu písali len regionálne noviny RNZ z Heidelbergu, tie sú ale tiež ovplyvnené mainstreamom.

 

Už len nadpis ich článku bol zavádzajúci:

 

Montags-"Spaziergänger" griff RNZ-Redakteurin an - Účastník pondelňajšej „prechádzky“ napadol redaktorku RNZ

To ale bola lož – typická pre mainstream  - dotyčný ju len odtlačil od seba, aby ho nefotila z blízkosti, priamo jeho tvár.

Článok začal nasledovne:

Pondelňajší prechádzajúci sa opäť protestovali v centre Mosbachu. Starosta Jann vyhlásil, že táto akcia sa už nesmie zopakovať……

Uzavriem linkom, kde je článok v originále, aj s fotkou mierovo demonštrujúcich:  

 

https://www.rnz.de/nachrichten/mosbach_artikel,-mosbach-montags-spaziergaenger-griff-rnz-redakteurin-an-_arid,799237.html

 

Len ďalším dôkazom totality sú vyhlásenia politikov, že zabránia takýmto pokojným mierovým prechádzkam.