Moja Pressereise s juhoamerickými redaktormi v Akvitánsku a Baskicku: Niečo k Arabom v Bordeaux a Akvitánsku

30.03.2017 12:10

Včera sme prišli na našej týždennej Pressereise, ktorú robim so skupinou juhoamerických redaktorov po Baskicku a Akvitánsku, do „môjho“ Bordeaux. Aj pre nich to bola láska na prvý pohľad, ako aj u mňa už dávnejšie. Nespočetným zvodom tejto nádhernej krásavice nemožno odolať.

Dúfam, že veľa z vás, ktorí ma na webovej stránke čítate, ste si tu prečitali môj článok o tomto kúzelnom meste na brehoch veľrieky Garonne.

Moji juhoamerickí priatelia si ho vyžiadali, chcú ho publikovať doma. Samozrejme v jeho preklade do španielčiny. Naša cesta po týchto exoticky krásnych krajinách je plná nádherných zážitkov a rozhovorov so zaujímavými ľuďmi. Ale nemám čas to podrobne opisovať.

Preto len malú poznámku a jeden postreh.

Arabi, ktorí tu žijú, maju celkom  inakšie spávanie, ako napr. Turci v Nemecku. Nie sú agresívni, neobťažujú tunajšie ženy, veľmi rešpektujú francúzsku kultúru a prijali ju. To je zásadný rozdiel k Turkom v Nemecku. Tí nemeckú kultúru nerešpektujú a ju odmietajú a z toho vyplýva aj ich arogancia a agresivita.

Nemci sú pre nich len nacisiti a neverci. Podla ich vzoru sa správaju aj mnohi utečenci. Európske ženy sú pre nich len objekt na ukájanie sexuálnych potrieb.