Môj prvý osobný príhovor mojim čitateľom

16.04.2015 16:37


V prvom rade vám ďakujem za časté návštevy mojej webovej stránky, ako i za to, že informáciu o nej odovzdávate svojim priateľom. Hoci stránka existuje len vyše roka, rozrástol sa veľmi počet jej návštevníkov. V súčasnosti ju navštevuje denne 80 000 až 100 000 čitateľov z viac ako 25 štátov. Teší ma veľmi, že ju navštevujú pravidelne aj občania Českej Republiky. Dostal som ďakovné maily napríklad aj z viacerých českých a moravských knižníc, s tým, že informáciu o nej dali na svoju internetovú stránku. Tak urobili aj mnohé slovenské knižnice. Mohol by som tu uviesť desiatky mailov od nich. Mnohé ich riaditeľky či riaditelia si ma ešte pamätajú

Tiež ma veľmi teší, že som dostal veľa mailov zo SR aj od uciteľov slovenčiny na gymnáziách, kde mi ďakujú za moje publikácie. Oznamovali mi, že moju tvorbu zaraďujú mimoplánovo do výučby slovenčiny, konkrétne napríklad moju poéziu. Mnohí učitelia sa ma pýtali, prečo nie som ako významný autor aj súčasťou školských učebníc.

Ja, samozrejme, niečo také nemôžem presadiť. Na to je Ministerstvo školstva, a to sa zachovalo v tomto smere veľmi nehanebne a ignorantsky. Menujem tu v tejto súvislosti niekdajšieho ministra školstva Pellegriniho i jeho nástupcu, ako aj pani Kuczmanovú z kancelárie ministerstva. Je to veľmi negatívny príklad. Ich maily boli len odrazom arogancie a neochoty. Boli v tom i ďalši ľudia z tohto ministerstva, napríklad hovorca ministra.

Ale o tom podrobnejšie niekedy inokedy v mojom ďalšom príhovore.

Na tomto mieste chcem ešte uviesť milé mailové reakcie niektorých slovenských učiteľov, ktoré ma potešili i dojali. Doplním ešte, že sa mi s podobnými mailami ozvali i viacerí mestskí poslanci i poslanci SNR:

Vazeny pan Bednar,

v prvom rade Vam dakujem za zaslanie informacii o Vasej   praci, ktore som prijala az tento tyzden.

O vysledkoch Vasej plodnej prace budem informovat  mojich studentov na hodinach SJL a Vasu stranku odporucim aj priatelom.  Velmi si zelam, aby studenti pochopili multikulturne vztahy vo  svete a  na zaklade poznaneho vedeli spravne reagovat...

S pozdravom Rud Novotna, poslankyňa mesta
PhDr. PaedDr. Rudolfa Novotná
tel. +421  905 149 992
Gymnázium  Janka Jesenského
Ul.Radlinského  665/2
Bánovce nad Bebravou
------------
Pekný vecer, pán Bednár,

pred chvílou som dostala  od nášho riaditela mail a v nom odkaz na Vašu stránku. Otvorila  som ju a ako prvé som si precítala Vaše básne (poézia je mojou  srdcovkou:-). "Prišli" ako na zavolanie.:-) Práve hladám nové,  neopocúvané verše, ktoré by boli vhodné pre mojich recitátorov  na sútaže. Viaceré z nich urcite využijem. A velmi rada si  precítam aj Vašu prozaickú tvorbu ci Vaše clánky. Tie urcite  posuniem aj dcére, ktorá študuje právo a história a politika  ju zaujímajú asi viac ako mna (mimochodom, aj ona je milovnícka  Južnej Ameriky- hoci tam ešte nebola- možno aj preto, že študovala  španielcinu na bilingválnom gymnáziu).
Tak ešte raz dakujem a želám vela tvorivých síl  a vela štastia.
A.Chládecká, Gymnázium  Púchov
----------
Dobrý den, pán Bednár,
ucím na Gymnáziu  J. M. Hurbana v Cadci predmet, ktorý sa volá umenie a kultúra.  Využila som odkaz na Vašu stránku. Urcite posuniem tieto informácie  dalej mojim študentom. Dakujem za inšpiráciu a rozšírenie  prehladu o významných kysuckých autoroch.
Prajem vela radosti  zo života a tvorivého carovania so slovami.
Mgr. Eva Kubalová
-----------

Dobrý vecer, pan Bednar
revidujem  si neprecítanú poštu z predošlých dní.
Vdaka,  že ste mi dali vediet.
Majte  sa pekne a nech sa Vám vo Vašej cinnosti nadalej darí.
...pre ludí!
Mgr. Helena Mezenská, poslankyna NR SR
Námestie sv. Egídia c.23/53
058 01 Poprad