Mladý Nemec - študent z Erlangenu na muške tajnej služby USA

05.07.2014 10:55

Sebastian Hahn, ktorý sa popri štúdiu na univerzite venuje vyvíjaniu softvérovych programov slúžiacich na ochranu proti špiónovaniu americkej NSA v internete, bol NSA zaradený do zoznamu extrémistov. Vyplýva to z tajných dokumentov, ku ktorým sa dostali nemecké televízie NDR a WDR. Je v nich zoznam viacerých obetí NSA a jednou z nich je aj Sebastian Hahn. 

Je to ďalší škandálny prístup americkej NSA k súkromným osobám cudzích štátov, ktoré sa absolútne ničím neprevinili. NSA tajne sleduje tých Nemcov, ktorí sa zaoberajú zhotovovaním programov torpédujúcich americké internetové špiónovanie - ktoré je nezákonné a tým aj trestuhodné.

Jedno z najcitlivejších tajomstiev NSA, ktoré je  motorom jej celosvetovej špionážnej internetovej mašinérie, je text programu XKeyscore. WDR a NDR majú k dispozícii jeho kópie a z nich možno zistiť pravidlá, podľa ktorých NSA stanoví  čo a koho je potrebné sledovať tajne v internete.  

 

Môj komentár:

 

Na rade je opäť nemecká politika. Tento prípad je ďalším, veľmi výrazným porušením ľudských práv zo strany NSA. Sebastian Hahn si zaslúži, aby Angela Merkelová konečne našla odvahu a tlmočila svojmu priateľovi Obamovi, voči ktorému dosiaľ prejavovala len veľmi devótny a servilný postoj, rozhorčenie veľkej väčšiny Nemcov nad počínaním americkej NSA. Je však veľmi malá prevdepodobnosť, že tak urobí.