Mladí moslimovia poburujúco rušili v kostole v nemeckom Mönchengladbachu na Štedrý večer obrady

08.01.2015 21:16

Mesto Mönchengladbach je vo svete futbalu známe svojou skvelou Borussiou a nemecká tlač o nej často píše. To, že moslimskí výrastkovia v tomto meste na Štedrý večer vtrhli do kostola, kde prebiehali obrady veriacich pri jasličkách a im urážlivo nadávali a ich hanili o.i. slovami "Scheiß Christen" - "Poondení kresťania", to sa do tlače nedostalo. 

V Nemecku totiž pod vplyvom politiky kancelárky Merkelovej mainstream-médiá nechcú "provokovať" moslimskú komunitu a v podobných prípadoch radšej mlčia. Kostolník mal väčšiu odvahu a podarilo sa mu dvoch z piatich mladistvých moslimov zadržať. Bola zistená ich identita a farár Manfred Riethdorf podal na jedného z nich, štrnásťročného, udanie na políciu.

Stačí si ale predstaviť opačnú situáciu a čo by potom nasledovalo:  Divokí kresťanskí puberťácí by vtrhli do nejakej mešity v Berlíne a nehanebne by provokovali moslimov pri ich pobožnosti. Obávam sa, že by potom prinajmenšom odtiaľ nevyviazli so zdravou kožou. Predpokladám, že okrem toho by sa tomu venovali obsiahlymi článkami renomované nemecké periodiká, ako FAZ, Süddeutsche  Zeitung a ďalšie, i nemecká televízia a by zhrozene mentorovali nad tým, čo sa asi mohlo zanedbať pri ich výchove. Okrem toho by ich zaslúženy trest určite neminul.

Zadržaných moslimských výrastkov o niečo neskôr odovzdala policajná hliadka ich rodičom. 

"Poondení kresťania" a ďalšie urážky v kostole - prečo práve na Vianoce, keď je najväčší kresťanský sviatok?

Niekto musel týchto moslimských výrastkov naprogramovať na takúto akciu . Azda rodičia a či iní príbuzní, alebo dokonca profesionálni islamisti? Ak by totiž urobili niečo také dospelí moslimovia, tak by im hrozil súd a potrestanie.

Polícia v Mönchengladbachu na dotaz dokonca nechcela o prípade dať žiadnu informáciu. Farár bol odvážnejší: "V sakristii som im dôrazne povedal, že v kostole sa má každý, podobne ako v mešite, slušne správať. Vyhľadám ich rodičov a budem s nimi hovoriť."

 

Môj komentár:

 

V Mönchengladbachu je už dlhšiu dobu napätá situácia medzi kresťanmi a moslimami. Oficiálni moslimskí zástupcovia k prípadu mlčia a lokálni politici tiež. A to je najväčšia chyba. Takéto ničnerobenie len povzbudzuje extrémisticky a provokačne zmýšľajúcich moslimov k podobným akciám. Kam to potom môže viesť, sme mohli v plnej hrôze zažiť teraz v Paríži, kde islamistickí extrémisti zavraždili dvanástich nevinných ľudí.