Ministerský predseda Saska vyzýva vládu: Nechajte hovoriť východných Nemcov samých za seba!

06.10.2022 23:21

Úspešný šéf saskej vlády – už od roku 2017 – Michael Kretschmer (CDU) je v Sasku najobľúbenejší nemecký politik.

Má vzpriamenú chrbtovú kosť, hovorí priamou rečou, nebojí sa plávať proti (politickému) prúdu, ktorý Nemecku diktujú USA a NATO a nepoklonkuje a neslúži devótne a poslušne ani Zelenskému.

Jeho odporcovia a prívrženci dodávania zbraní Kyjevu ho posmešne nazývajú Putin- und Russen-Versteher (ten, čo rozumie Putinovi a Rusom).

Jeho popularita bola (nielen) v Sasku už pred vojnou na Ukrajine vysoká, ale teraz rastie „priam do neba“. Ľudia na východe Nemecka cítia a vedia, že hovorí ich rečou a že sa príkladne zasadzuje za ich záujmy a potreby. Z môjho pohľadu to robí tak, ako žiadny iný nemecký politik.

Je presne takisto, ako aj veľká väčšina občanov Saska za urýchlené diplomatické riešenie vojenského konfliktu na Ukrajine a za okamžité zrušenie protiruských sankcií.  A bol poti nim od začiatku, keď sa ešte nemeckým politkom darilo klamať národ, že Rusko rýchlo dostanú na kolená a že Nemecku sotva uškodia.

Dnes už nemôžu klamať, lebo aj vrabce na strechách už čvirikajú o tom, že Nemecko je už na kolenách, a to katastrofálne a hnev ľudu už cítia aj politickí klamári, ako aj tí najväčší z nich, Zelení Robert Habeck a Annalena Baerbock – v podstate len dvaja politickí „zelenáči“.

A tak mainstreamové noviny Sächsische Zeitung zrejme dostali príkaz svojho ministerského predsedu mediálne očierňovať, a ten už aj poslušne plnia. Začiatok urobili už v utorok.

O.i. týmito riadkami:

„CDU politik Kretschmer nemá právo vo svojom vnútrostraníckom spore o správnej politike voči vojnovému podpaľačovi Putinovi tvrdiť, že hovorí za východných Nemcov. To ale urobil, keď  rigorózne žiada, že východní Nemci smú mať k vojne Ruska proti Ukrajine inú mienku, ako západní Nemci. Tým ale akoby vsugerovával, že každý, kto žije vo východnom Nemecku musí mať tú istú mienku ako on a teda že kvôli vysokým cenám energie máme zmeniť svoj postoj k Putinovi. S takým názorom ale Kretschmer nezastupuje ani zďaleka mienku všetkých východných Nemcov, lebo je to práve naopak.“

K tomu môj komentár:

V článku nie je nič iné len klamstvá a demagógia voči Michaelovi Kretschmerovi a ešte naviac aj to, že autor článku mu vkladá do úst slová, ktoré nepovedal.

Kretschmer nielenže má právo hovoriť za východných Nemcov, ale dokonca má povinnosť hovoriť za nich, veď aj preto ho zvolili za svojho ministerského predsedu a on to chce tak hovoriť, aby celé Nemecko počulo a vedelo, čo si myslia a čo chcú občania Saska. A je vrcholom luhania a pretáčania jeho slov uvádzať, že vsugerováva každému Sasovi svoju mienku.

Niečo také ale robia vládni politici, ktorí z Putina robia diabla a zo Zelenského svätca, a kto to tak nevidí a vidieť nechce, tak je veľmi rýchlo stigmatizovaný ako nepriateľ štátu. 

K tomu ale Sächsische Zeitung devótne mlčí, hoci to extrémne pripomína pomery v diktatúrach!

Uzavriem tým, že už dokonca aj jeden sudca Najvyššieho nemeckého súdu v Karlsruhe sa pred dvoma dňami vyjadril, že nadobúda dojem, že v Nemecku sa niekde dejú veci ako v diktatúre.

A tento sudca naozaj vie veľmi dobre o čom hovorí a vie veľmi dobre aj to, prečo tak hovorí!