Ministerka Dorothee Bär CSU atakuje katolícku cirkev

28.08.2019 22:59

Nerobí to ale preto, že by jej chcela škodiť. Naopak – ide jej o zachovanie jej existencie, o ktorú sa veľmi obáva.

Katolícka cirkev v Nemecku v priebehu posledných rokov stráca masove svojich členov a tento trend pokračuje naďalej. Len v roku 2018 z nej vystúpilo 216.078 členov.

Bär je presvedčená, že jedinou šancou, ako zachrániť katolícku cirkev pred zánikom je konečne umožniť aj ženám, aby mohli byť vysvätené, a tak aby mohli vykonávať kňazské povolanie, ako to smú len muži.

Množstvo pedofilných mužov kňazov extrémne uškodilo katolíckej cirkvi – podľa ministerky – a prispelo k tomu, že ľudia z nej vo veľkom vystupujú.

Bär povedala pre denník Rheinische Post, že len keď budú ženy mať v katolíckej cirkvi  významnú pozíciu, rovnocennú mužom, tak možno očakávať, že veriaci nadobudnú opäť stratenú dôveru.

Zdôraznila, že očakáva, že práve teraz v časoch, keď katolícka cirkev stráca sympatie veriacich, tak treba bezpodmienečne skončiť aj s celibátom. Katolícki kňazi musia mať právo na normálne vyžitie sexuality. Povedala aj to, že podľa nej je veľkým nezmyslom aj to, že rozvedení katolíci nesmú pristúpiť k sviatosti prijímania.

Je najvyšší čas, aby z katolíckej cirkvi  zmizli všetky stopy stredoveku, lebo v našej modernej dobe dlho neprežije. O tom je ministerka presvedčená.