Ministerka Baerbock vyhlásila Rusku vojnu – neskôr to Spolkový úrad pre zahraničie korigoval

27.01.2023 23:32

Vyhlásenie vojny nemeckej ministerky zahraničných vecí Annaleny Baerbock (Strana zelených) Rusku vyvolalo v Európe veľký rozruch. Moskva v tom vidí dôkaz, že štáty EÚ sú „priamo bojujúce strany“ – Kremeľ žiada vysvetlenie.

 

Baerbock vyzvala v utorok na pôde Rady Európy v Štrasburgu k súdržnosti západných spojencov týmito slovami:

"Bojujeme vojnu proti Rusku a nie proti sebe."

 

Ruské štátne médiá prevzali toto vyhlásenie ako dôkaz toho, že Nemecko a ostatné krajiny EÚ sú priamymi konfliktnými stranami na Ukrajine a bojujú proti Rusku.

 

Nemecká vláda na druhej strane zvyčajne zdôrazňuje, že nie je účastníkom vojny na Ukrajine.

 

Kancelár Olaf Scholz v stredu večer v  ZDF odpovedal na otázku, či sa Nemecko a jeho spojenci nezúčastňujú vojny s dodávkami tankov, o ktorých sa teraz rozhodlo: „Nie, absolútne nie. Dodal: "Nesmie dôjsť k vojne medzi Ruskom a NATO."

 

Po absolútne nezodpovedných a katastrofálnych vyhláseniach vojnovej štváčky ministerky Baerbock  o niečo neskôr aj Spolkový úrad pre zahraničie korigoval svoju šéfku tým, že sa v angličtine, v ktorej to vyriekla, zle vyjadrila a zároveň úrad dal jasne najavo, že Nemecko „nie je stranou konfliktu“.

 

Ale ak to Scholz myslí vážne s tým, že chce za každú cenu zabrániť vojne medzi NATO a Ruskom, potom by mal a musel Baerbock aspoň verejne protirečiť, alebo – ešte lepšie – ju okamžite odvolať z funkcie a nahradiť niekým, kto si je aspoň vedomý toho, čo to znamená zastávať takýto dôležitý úrad a kto by dokázal mať skutočnú zodpovednosť voči tomu, čo z neho vyplýva.

 

 

NIekoľko komentárov k Baerbock od alternatívnych žurnalistov:

 

Blödheit ist nicht heilbar.

Hlúposť nie je liečiteľná.

Diese Frau gehört in eine geschlossene Anstalt,für immer

Táto žena patrí trvale na psychiatriu

Es ist eine reine Erfindung, dass Russland sich "nach Mitteleuropa" ausweiten will. Sie hatten nie die Absicht, einen Nato-Staat anzugreifen. Umgekehrt ist es richtig, dass die Nato sich nach Osteuropa ausweitet.

To úplný výmysel, že Rusko sa chce rozšíriť do strednej Európy. NIkdy nemalo úmysel napadnúť niektorý NATO štát. Je to naopak – NATO sa rozširuje do východnej Európy

H. W.

Wer gibt diesem ungebildeten Schandmaul eigentlich eine Bühne für ihre Hassreden ala Göbbels?  

Kto poskytuje tejto nevzdelanej nehanebnej hube javisko pre nenávistné reči ala Göbbels?