Minister vnútra Seehofer: Islam nepatrí k Nemecku. Merkel to musela „zhltnúť“

16.03.2018 15:13

Šéf CSU Horst Seehofer tým jednoznačne protirečí kancelárke Merkel, ktorá v televízii nedávno vyhlásila, že v dôsledku faktu, že v Nemecku žije viac ako 4 milióny moslimov (realita je iná, lebo neoficiálne je ich oveľa viac).

Seehofer, hneď po vymenovaní za ministra vyhlásil, že v oblasti vnútra bude robiť inú politiku ako jeho predchodca. Vzťahovalo sa to predovšetkým na neprispôsobivých azylantov a na potenciálnych teroristov z ich radov, ale aj celkove bude meniť prístup k ochrane hraníc a k tej časti utečeneckej politiky, ktorá sa týka vnútorných záležitostí krajiny.

To ale znamená revidovanie podstatnej časti pôvodnej utečeneckej politiky Merkel, ktorá Horstovi musela dať toto ministerstvo (aj keď zaiste so škrípajúcimi zubami, veď v minulosti jej urobil už viceré škrty cez rozpočet), lebo inakšie hrozil koniec spoločenstva CSU s CDU.

Seehofer zdôraznil, že Nemecko je spojené s kresťanstvom a k tomu patria voľné nedele s obvyklou návštevou omší, cirkevné sviatky, náboženské kulty ako Veľká Noc, Vianoce, Turíce a ďalšie. Dodal ale, že tí moslimovia, ktorí trvale žijú v Nemecko, patria k nemu. Nie však ich islam, ten nie je súčaťou nemeckej kultúry.

Teaz ale Merkel musí rešpektovať nové tóny Seehofera v oblasti vnútornej politiky. O tom svedčí to, čo ešte doložila k svojej výpovedi o islame patriacom k Nemecku:

„Islam patrí k Nemecku, ale len taký, ktorý je konformný s našou ústavou a je dôležité, aby islamskí duchovní jasnejšie ako dosiaľ dávali najavo moslimom, že teror nie je islam a nemá s ním nič spoločné.

No ale toto pani kancelárka?!

Prečo to z vašich úst nevyšlo nikdy v časoch, keď tieto takmer pri každej príležitosti opakovali slovo Willkommenskultur? A vtedy vás ani len nenapadlo robiť opatrenia, aby neprúdili do Európy teroristi a radikálni islamisti. Teraz sú tu a nikto ich odtiaľto nedostane preč.

A to je oveľa väčšie nebezpečenstvo, ako fragmenty talianskej Ndranghety v SR.

 A ešte niečo: Kvôli talianskej mafii – plodnej matke všetkých druhov mafií – ešte nikto nepodal demisiu, žiadny taliansky premiér.