Minister Maas prekvapuje: Varujem vás – nevrieskajte a nedožadujete sa konfrontácie s Ruskom

26.04.2021 22:22

Nemecký minister zahraničia Heiko Maas nečakane zmenil svoju dlhodobo zaužívanú rétoriku voči Rusku. Dosiaľ patril k tým v EÚ, ktorí neustále tvrdo kritizovali Moskvu takmer za každý jej krok a ktorí neustále žiadali zostrovanie protiruských sankcií.

V nedeľu večer v provládnej televízii ARD Maas však veľmi prekvapujúco akoby prešiel na druhú stranu a stal sa „obhajcom“ Vladimíra Putina. Prečo tak urobil, nad tým zatiaľ možno len špekulovať. Jedna z možností je jeho zjavná „nesympatia“ voči možnej kancelárke  Annalene Baerbock (strana Zelených).

Tým, že Maas dôrazne varoval všetkých tých, ktorí chcú za každú cenu len politiku konfrontácie s Ruskom, tak nepriamo zaútočil aj na Zelenú kandidátku na kancelárske kreslo Baerbock.

Šéfka Zelených je totiž inej mienky ako Maas a chce proti Moskve politiku „tvrdej ruky“.

Nemecký minster zahraničia vyhlásil neobyčajne dôrazne a emocionálne, že Nemecko sa nemôže a nesmie zaradiť do zástupu tých, čo neustále dožadujúco vyvreskujú po konfrontácii s Ruskom.

Minister Maas:

„My chceme viesť s Ruskom konštruktívny dialóg a chceme mať s Ruskom dobré susedské vzťahy.“

Ak minister zotrvá na tomto stanovisku, tak potom treba vysoko oceniť jeho odvážnu zmenu, lebo to čo povedal, je namierené nielen proti Bearbock, ale aj proti Bielemu Domu a NATO.

Na otázku, či potvrdí to, čo povedal prezident Biden o Putinovi, že je vrah, prehlásil, že dosiaľ niečo také ešte nepovedal a že ani nemá v úmysle niekedy niečo také vysloviť.

Tým v diplomatickej reči dal jednoznačne najavo, čo si o tomto úbohom výroku Joe Bidena myslí – toho muža, ktorý je spolu s Barackom Obamom priamo zodpovedný za tisícky životov vo vojnách, ktoré ich vláda rozpútala. vo svete.