Minister hlupák Lauterbach bol napomenutý a korigovaný kolegyňou ministerkou Lambrecht

03.10.2022 21:38

Pred dvoma dňami som napísal článok o tom, ako renomovaný nemecký filozof Robert David Precht sa snaží ľuďom ozrejmiť, že zastavenie vojny na Ukrajine je oveľa dôležitejšie ako posielať tam zbrane a vojnu tak predlžovať.

Uviedol som, že žiada, aby aspoň jeden NATO štát záväzne prehlásil, že bude vetovať prijatie Ukrajiny do NATO, čo by podľa neho mohlo viesť k zastaveniu vojny.

Na to hneď zareagoval nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach (korona-panikár a hlásateľ povinného očkovania) a zaútočil na Prechta, či nevie, že Nemecko je s Putinom vo vojne.

Lauterbach na twitteri o.i. napísal majúc na mysli Prechta:

„Čo to má znamenať, padnúť teraz pred Putinom na kolená a prosiť ho? My sme predsa s ním teraz vo vojne!“

Toto nezmyselne hlúpe a doslova idiotské vyjadrenie nemeckého ministra zdravotníctva nenašlo pozitívny ohlas ani u jeho kolegov ministrov a ani kancelár Scholz ho za to nepochválil.

Z toho dôvodu musela nepríjemnú situáciu zachraňovať Lauterbachova kolegyňa vo vláde i v strane, ministerka obrany Christine Lambrecht (SPD).

V ARD v pravidelnom vysielaní Bericht aus Berlin o.i. vyhlásila:

„Es ist ganz klar – sowohl für die deutsche Bundesregierung als auch für die gesamte NATO: Wir werden keine Kriegspartei.“ – „To je celkom jasné – a to tak pre nemeckú vládu, ako aj pre celé NATO: Nestaneme sa žiadnou bojujúcou stranou.“

To bolo nepríjemné poučenie ministra-hlupáka, ktorý už so svojou katastrofálnou korona-politikou stroskotal, keď kopil chybu na chybu a neraz tvrdil nepravdy.