Minister Habeck šokuje nielen Nemecko: Bez vysokých subvencií je nemecký priemysel na konci

29.07.2023 22:55

Vicekancelár a minister hospodárstva Robert Habeck v nemeckej televízii šokoval Nemecko i celú EÚ: Bez dotácií bude koniec.

 

Zrazu sa minister hospodárstva Zelených Habeck zobudil zo svojho krásneho sna a hovorí to, čo predtým celé mesiace popieral a tak klamal občanov. Nemecku hrozí, že príde o celý priemysel. Ceny elektriny v Nemecku sú príliš vysoké – a politika Zelenej energie je zjavne príliš drahá. Jediné možné riešenie podľa Habecka:

 

Daňový poplatník by mal dotovať priemysel.

 

Pritom už teraz úbohý nemecký daňový poplatník dotuje všetko a sám má stále menej a menej. Dotuje miliardami katastrofálnu utečeneckú politiku, dotuje cele zabezpečenie moslimských migrantov i utečencov z Ukrajiny, dotuje miliardami aj zbrane pre Kyjev a dotuje aj katastrofálnu korona politiku a teraz má dotovať ešte aj priemysel.

 

V Nemecku sa viac ako rok bagatelizovalo hroziace nebezpečenstvo deindustrializácie krajiny. Minister hospodárstva Robert Habeck stále hovoril len o strašení a vykresloval obraz krásnej zelenej priemyselnej budúcnosti. Rojčil o tom, ako sa Nemecko stane žiarivým príkladom zelenej priemyselnej politiky na celom svete.

 

Nadnesenými slovami vicekancelár Habeck, tento Zelený diletant v ekonomike, vyhlásil v koaličnej zmluve koncom roka 2021:

 

 „Ochrana klímy zabezpečuje slobodu, spravodlivosť a udržateľnú prosperitu. Sociálne trhové hospodárstvo je potrebné obnoviť ako sociálno-ekologické trhové hospodárstvo.“

 

O rok a pol neskôr sa už alarmové signály pre nemecký priemysel nedajú ignorovať. Nálada v nemeckom priemysle je na dne a celý svet sa obáva o štvrtú najväčšiu ekonomiku.

 

Najnovšia predpoveď MMF pre vývoj nemeckej ekonomiky bola zdrvujúca. Zatiaľ čo ekonomika v Číne, USA a Rusku teraz opäť rastie, v Nemecku sa bude zmenšovať, dokonca viac, ako sa obávalo.