Mimoriadny poverenec OSN obvinil Nemecko, že dovoľuje polícii nasadzovať neprípustné násilie

22.04.2022 22:28

To, že Nemecko je policajný štát, to sa hovorí už dlhší čas a ukázalo sa to veľmi výrazne o.i. aj počas demonštrácii proti korona opatreniam.

Teraz to ale oficiálne potvrdil expert pre ľudské práva Švajčiar Nils Melzer vo svojej funkcii poverenca OSN pre spravodajstvo o mučení. Nemeckú vládu obvinil po dôkladnom preskúmaní rôznych dokumentov a video-záznamov, že pripúšťa a dovoľuje (prikazuje?) brutálne policajné násilie voči demonštrantom. Pritom zdôraznil, že tu ide zlyhanie systému.

Melzerovi sa v lete 2021 dostali do rúk viaceré videá, kde boli zachytené brutálne zásahy polície počas berlínskych demonštrácií proti korona opatreniam. Preto požiadal spolkovú vládu v Berlíne, aby k tomu vyjadrila svoje stanovisko.

Keď teraz prišla odpoveď, tak Melzer vyjadril nad ňou svoje rozhorčenie. Podľa vlády bolo úplne v poriadku dokonca aj to, že policajti strhli z bicykla muža, ktorý pokojne demonštroval a surovo ho hodili na zem.

Následne Melzer poprosil nemeckú vládu, aby mu doručila štatistiku o tom, koľkí policajti boli stíhaní justícou za to, že použili nedovolenú mieru násilia.

Odpoveď vlády vyznela doslova výsmešne cynicky: „Za dva roky len jeden jediný. Okrem toho viaceré naše spolkové krajiny nerobia také štatistiky.“

Podľa Melzera je niečo také zlyhaním vládneho systému a teda „slepoty“ vládnych inštitúcií.

V Nemecku sú demonštranti súdení v urýchlených súdnych prozesoch, zatiaľ čo súdne procesy s policajtami sú zastavené, prípadne z rôznych „dôvodov“ spomaľované a naťahované, až sú napokon verejnosťou i médiami zabudnuté.

Melzerov uzáver: „Nemecko vôbec nekontroluje svojich policajtov.“

Ja k tomu dodám, že to neplatí v prípade moslimských kriminálnych utečencov, tam si policajti musia dávať veľký pozor na to, ako sa k nim správajú. Tu ich prísne kontroluje strana Zelených.