Mike Pompeo označil proti-izraelskú kampaň BDS ako antisemitizmus

19.11.2020 22:39

Americký minister zhraničia Pompeo to povedal vo štvrtok počas svojej návštevy v Izraeli. Oznámil, že vláda USA tu stojí po boku Izraela a vyhlásil zavedenie tvrdých opatrení proti štátom, organizáciám i osobám, ktoré sú súčasťou globálnej anti-izraelskej kampane BSD.

Pompeo navštívil spolu so šéfom izraelskej vlády  Benjaminom Netanjahu ako prvý minister zahraničia USA Golanské výšiny, obsadené Izraelom. Tam minister Pompeo vyhlásil:

„To, že prezident USA Trump ich uznal ako súčasť Izraelu, je historicky dôležité a bolo uznaním reality, ktorá tam existuje už mnoho rokov.

Podobne Trump uznal ako realitu aj to – i keď to oficiálne nevyhlásil – že Rusko si vzalo naspäť svoj Krym.

K BDS-hnutiu Pompeo ešte povedal, že súčasná vláda USA ho pokladá za rakovinový tumor, ktorý treba zničiť. Tým zároveň dal najavo, že Obamova vláda v tomto smere neurobila vôbec nič.

K BDS-hnutiu totiž patrí v USA mnoho  organizácii a hercov podporujúcich Demokratov.

Skratka BDS znamená  Boycott, divestment, sanctions a zámerom hnutia je Izrael dostať do medzinárodnej izolácie, a tak ho donútiť, aby ukončil obsadenie palestínskych území.

Medzi politikou Donalda Trumpa a politikou Demokratov je viacero zásadných rozdielov.

Z nášho pohľadu - z pohľadu (zatiaľ ešte) kresťanskej Európy - ten najzásadnejší rozdiel je ten, že Trump je pro-židovsky a pro-rusky orientovaný, kým Demokrati sú orientovaní pro-islamsky a proti-rusky.