Migranti a utečenci, ktorí sú v Nemecku, poukázali len za jeden rok 18 miliard dolárov do vlasti svojim príbuzným

30.06.2018 23:29

Tento obnos bol poukázaný v roku 2016. Už niekoľko rokov majú tieto sumy každoročne stúpajúcu tendenciu. Spolková vláda to nazýva finančnou pomocou rozvojovým krajinám. Strana AfD to však označuje za veľký škandál.

Táto informácia bola až doteraz koaličnou vládou utajená a na verejnosť sa dostala len vďaka iniciatíve AfD. Ako najsilnejšia opozičná strana v Bundestagu využila svoje oprávnenie môcť poslať vláde oficiálny dotaz v tejto veci, a to napriek tomu, že opoziční kolegovia AfD, strana Zelených, to chcela zablokovať.

Berlínska vláda bola tak donútená zverejniť tieto údaje v rámci písomnej odpovede zaslanej parlamentnej frakcii AfD v Bundestagu. A práve v tejto správe sa hovorí, že ide o pomoc pre rozvojové krajiny.

Odpoveď vlády v tej forme, ako ju poslala, však politikom AfD nepostačuje. Markus Frohnmaier z AfD chce vedieť rôzne podrobnosti o tom, odkiaľ pochádza poukázaných 20 miliard dolárov a ako sa k nim migranti a utečenci, ktorí prišli (ako sami tvrdili) do Nemecka bez finančných prostreidkov, dostali.

Frohnmaier sa chce bezpodmienečne dozvedieť, či ide o prácou zarobené peniaze, alebo či ide (o čom je presvedčený) prevažne o peniaze, ktoré boli poukazované zo sociálnych dávok, ktoré štat prišelcom vyplácal.

Potom je to ale obrovský škandál, pretože pomoc rozvojovým krajinám nemôže a nesmie byť financovaná z nemeckých sociálnych systémov – to je nezákonné.