Migrant zabil na stanici vo Voerde ženu len preto, lebo mal chuť vraždiť

21.07.2019 22:09

V sobotu o 8 hod. 50 na stanici vo Voerde v Severnom Porýni-Vestfálsku hodil pod blížiaci sa vlak – Regionalzug RE19 - polícii  dobre známy 28 ročný J.B. z Hamminkelnu 34 ročnú ženu, matku 13 ročnej dcéry. Vlak ju prešiel a žena napriek pomoci privolaného lekára, krátko na to ešte na nástupišti skonala. Vrah chcel újsť, ale prítomným ľuďom na nástupišti sa ho podarilo až do príchodu polície zadržať.

Ako neskôr na polícii vypovedal, tak svoju obeť nepoznal a ani s ňou na stanici nevstúpil do kontaktu. Vybral si ju náhodne len tak, lebo práve mal chuť niekoho zabiť. Žena len mala smolu, že bola v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Stála v jeho blízkosti a zároveň veľmi blízko koľajníc, na okraji nástupišťa. Stačilo mu k nej pristúpiť, keď vlak bol blízko a silne ju strčiť na koľajnice.

Jej muž napísal krátko po jej smrti na Facebook: „Moja žena bola dnes zavraždená – cudzí muž ju jednoducho celkom bezdôvodne vrhol pod vlak.“

Polícia – ako obvykle v podobných prípadoch –  hovorila v oznámení pre tlač len o mužovi, ktorý na stanici strčil ženu pod vlak. Jeho pôvod neudala vo svojom Pressemitteilung - oznámení pre tlač.

Vyšetrovanie tohto beštiálneho činu bolo v kompetencii polície v Duisburgu. Môj priateľ žurnalista, ktorý pracuje pre lokálnu tlač v jednom meste neďaleko Duisburgu sa spojil s políciou a sa skontaktoval s jej tlačovým hovorcom, ktorý najprv nechcel prezradiť pôvod vraha, ale môj priateľ má veľmi dobré metódy ako vytiahnuť aj z policajtov to, čo nechcú a či nesmú povedať a po istom čase z policajta vyšlo, že išlo o migranta Srba z Balkánu.

Môj priateľ sa neskôr dokonca dostal aj na fotku vraha, ktorú urobil jeden muž. Bol z tých, čo vraha po čine zadržali. Keď ju zhliadol, tak si bol istý, že išlo o Róma.

Od policajta, s ktorým telefonoval, sa dozvedel aj to, že tam, kde vrah-migrant býval, terorizoval susedov a sa im bez príčiny vyhrážal. Napriek tomu, že polícia ho poznala, tak neurobila proti nemu nič. Mala obavy, že ich udá za rasizmus voči nemu? To je viac ako pravdepodobné!

Aj v tomto prípade možno očakávať, že vraha pošlú na liečenie a nie do väzenia.

Uzavriem to takto:

Ja osobne už dávno upozorňujem ženy, ktoré poznám i moje spolupracovníčky, aby vždy a všade, ak čakajú na vlak, na elektičku, tak aby sa postavili podľa možnosti čo najďalej od koľajníc a aby si dobre všimli mužov, ktorí sú v ich blízkosti. Podobných prípadov ako tento sa v Nemecku stalo už mnoho.

Obavy a strachy žien v Nemecku pred mužmi z cudzích kultúr neustále narastajú. A politika nerobí nič proti tomu, aby sa to zmenilo!