Michail Chodorkovskij, nepriateľ Putina v rakúskych médiách: Putinov vplyv na Rakúsko je obrovský

21.02.2023 22:53

Chodorkovskij vyhlásil v rozhovore pre renomovaný rakúsky Der Standard, že dezintegrácia Ruska po páde a či ukončení vlády Putina je pre krajinu absolútne dôležitá.

Mienil tým  v skutočnosti ale len to, že bude dôležitá pre Západ.

To znamená, že Rusko potom je potrebné rozdeliť a či rozložiť na viacero malých štatov, aby už nikdy nebolo jednotným a veľkým Ruskom, ktoré by sa mohlo stať pre Západ nebezpečným.

 

Der Standard uvádza dlhý rozhovor s Chodorkovskim týmito riadkami: 

 

„Der prominente Kreml-Kritiker schlägt eine föderale parlamentarische Republik als Gegenmodell zum System Putin vor. In Österreich lebe es sich für Gegner des russischen Präsidenten gefährlich.

Prominentný kritik Kremľa navrhuje federálnu parlamentnú republiku ako proti-model ku systému Putin. V Rakúsku žijú protivníci ruského prezidenta nebezpečne.“

 

Z celého rozhovoru Chodorkovského plynie pre každého, kto vie čítať čo len trochu medzi riadkami, že tu hovoril veľký propagátor Západu a jeho skvelej „demokracie“.

Pripomenul aj to, lepšie povedané kritizoval to, že Putin má fakticky vo všetkých štruktúrach rakúskej spoločnosti množstvo priaznivcov, priateľov, prívržencov a vplyvných podporovateľov. A to možno naozaj len potvrdiť, aj keď to rakúsky mainstream zamlčiava.

 

Pridám ešte vyjadrenie k tomuto rozhovoru od Michaeli Kohlhaas:

 

„Chodorkowski war der reichste Oligarch Russlands - ein Verbrecher, der in seiner unendlichen Gier alles an sich gerissen hat und dem es egal war, ob seine Mitmenschen zu essen hatten oder auf der Parkbank schlafen mussten. Und der will mir was von Demokratie erzählen... Er wurde zum Liebling des Westens, weil er mit westlichen Banken kooperiert hatte und diese sich schon auf den Ausverkauf Russlands freuten und das Maul leckten.

 

 

Chodorkovskij bol najbohatším oligarchom v Rusku – zločincom, ktorý si vo svojej nekonečnej chamtivosti zhrabol všetko pre seba a bolo mu jedno, či jeho blížni majú čo jesť alebo musia spať na lavičke v parku. A ten chce mi rozprávať niečo o demokracii... Stal sa miláčikom Západu, pretože spolupracoval so západnými bankami a tie sa už tešili na rozpredaj Ruska a olizovali si huby.“