Merkelovej lži o Chemnitzi vyvrátil sám šéf vlády Saska, Kretschmer, CDU. Ako sa mu pomstí kancelárka?

05.09.2018 23:33

Saský ministerský predseda Kretschmer povedal: "Es gab keinen Mob, es gab keine Hetzjagd in Chemnitz - V Chemnitzi nebola žiadna zberba a nekonal sa žiadny hon na migrantov."

Kretschmer to povedal v stredu, v rámci svojho vládneho vyhlásenia na pôde saského parlamentu, k udalostiam v Chemnitzi, ku ktorým prišlo po zavraždení nemeckého občana migrantami.

Opätovne zdôraznil aj to, že pravicový extrémizmus nie je len špecifický problém Saska, ako to prízvukuje kancelárka a jej hovorca, ale že ide o celonemecký problém.

Je samozrejme, že tento muž CDU musel reagovať na klamstvá a prekrúcania kancelárky a jej ministrov i celej nemeckej mainstreamovej tlače veľmi rozvážne a opatrne. Aj tak bol už pred udalosťami v Chemnitzi i krátko po nich viackrát označovaný za tajného prodporovateľa a prívrženca  AfD a ľudí, ktorí demonštrovali v Chemnitzi proti kancelárke.

Povedal v stredu jasne a dôrazne aj slová:

„Es gab keine Pogrome in dieser Stadt – V tomto meste sa nekonali žiadne pogromy.“

Odmieta nekompromisne aj všetky paušálne a lživé predsudky o Chemnitzi. To je forma neúprosnej kritiky veľkej časti nemeckých médií, ktoré nielen v tomto prípade prekrúcali fakty a vyrábali to, čo chcela a potrebovala kancelárka.

Podľa Kretschmera občania Chemnitzu, ktorí demonštrovali v uliciach, neurobili nič, len prejavovali svoj hnev a svoju zúrivosť, že v meste opäť vraždili utečenci a že pritom aj nadávali na kancelárku kvôli jej utečenekej politike, je legitimné a v demokracii prípustné.

Kancelárka sa po udalostiach v Chemnitzi vyslovila za zavedenie nového zákona – zákon na podporu demokracie. Inými slovami bude to niečo, čo ešte viac uberie z demokracie v Nemecku, ktorá je už z veľkej časti aj teraz v troskách.

Kretschmer je nielen z môjho pohľadu mimoriadne odvážny muž, akých v jeho pozícii v  CDU vôbec niet.

Merkel urobí zaiste všetko pre to, aby ho celkom izolovala a podľa možnosti aj znemožnila a odstavila.

V minulosti tak už urobila s viacerými mocnými mužmi CDU, ktorých sa obávala – spomeniem len dvoch:

Friedrich Merz a Roland Koch.

Obaja odišli z politiky znechutení a zhnusení z vierolomného konania kancelárky.