Kancelárka Merkel štedro rozdáva milióny eur Talibanu

21.10.2021 22:51

Angela Merkel prisľúbila vodcom Talibanu finančnú podporu 600 miliónov eur už krátko po tom, ako bojovníci Allaha prevzali moc v Afganistane a ešte predtým ako prehlásili, že budú dodržiavať niektoré ľudské práva. 

Toto nemožno nazvať inakšie ako otvorenou a nehanebnou podporou islamizmu a islamistického režimu Talibanu.

Kancelárka argumentuje tým, že bez miliónov z EÚ hrozia krajine veľké výpadky elektriny a Merkel tvrdí, že týmito peniazmi má byť podporovaná aj očkovacia kampaň.

Pravda je ale tá, že  výpadky elektrického prúdu boli a sú v Afganistane bežné a je známe aj to, že Afgánci nemajú a ani nebudú mať nikdy veľký záujem o očkovanie.

Preto je jasné, že peniaze z EÚ skončia len vo vreckách predstaviteľov Talibanu, ktorí samozrejme dobre vedia na čo ich použijú. Taliban má iné plány s peniazmi kresťanov z EÚ a nie napĺňať „pochybné fantázie“ nemeckej kancelárky.

Ostatne, aj keby diplomaticky vyhlásil, že za peniaze z EÚ bude robiť to, čím nás balamutí Merkel, tak to nikto nedokáže kontrolovať. Len Taliban má pod kontrolou takmer celú krajinu a môže vydávať za pravdu ako oficiálne vyhlásenie fakticky čokoľvek.

Mimochodom, EÚ na podnet kancelárky už predtým prísľúbila Talibanu miliardu eur. Okrem toho Merkel žiada o podporu novej vlády v Kabule aj Svetovú banku a Medzinárodný menový fond.

Platí teda naďalej, že kancelárka sa neporovnateľne viac stará o cudzích, ako o svojich – je to skutočne „príkladná“ globalistka.