Meditácia otvára dvere do iného sveta a lieči ducha i telo - a ich posilňuje

02.11.2020 23:46

Meditujem už veľmi veľa rokov a zásadne v prírode. Môžem potvrdiť z vlastnej skúsenosti, že účinky meditácie sú extrémne ďalekosiahle a mimoriadne blahodárne.

Meditácia premieňa mozog, ducha a vedomie, ako aj celé telo. A samozrejme aj pohľad na život, svet i ľudí. Meditácia robí telo odolnejším, zdravším a energetickejším, mozog kognitívne plodnejším a rýchlejším. Robí doslova zázraky pri chronických bolestiach, pri psychických problémoch, pri obsedantnej neuróze a pri ďalších chorobách a symptómoch.

Ľudský mozog generuje takmer 70 000 myšlienok každý deň. Medzi nimi sú neraz aj také, ktoré nás sužujú, znervózňujú, zaťažujú a či zneisťujú, alebo vyvolávajú častokrát aj neoprávnené obavy, prípadne iracionálne strachy. Mnohí ľudia sa v dôsledku toho dostanú do stavu, keď potom v ich mozgu zavládne úplne neštruktúrovaný chaos, čo nevyhnutne vedie k tomu, že komunikácia medzi mozgovými neurónmi ako aj medzi mozgovými areálmi a dokonca aj medzi mozgom a telom je silne narušená.

Tu potom nastáva krízový módus, lebo mozog je extrémne preťažený. Medzi mozgom a telom prichádza tak k poruchám, neraz aj veľmi ťažkým a výsledkom sú choroby, bolesť, utrpenie a mnohokrát sa dostavia aj depresie.

Meditácia dokáže mozog v krízovom móduse upokojiť, vyviesť z neurotického chaotického stavu a nanovo ho pozitívne štruktúrovať.

Z pohľadu nášho vedomia je na meditácii najpozoruhodnejšie a najcennejšie to, že nám umožňuje dostať sa do takého stavu vedomia, keď v ňom neexistuje nič pozemské a nič materialistické, ale len pocit absolútnej jednoty s kozmom  a kozmickým vedomím.

Vtedy v mozgu vyhasnú všetky negatívne emócie, ako závisť, nenávisť a či túžba po moci a bohatstve. Meditácia, ak sa ju naučíte správne realizovať, vám prinesie veľa radosti – zlepšuje pritom všetky funkcie tela i ducha a umožňuje oslobodenie sa od škodlivých návykov, zlozvykov či závislostí.

Ako je niečo takéto možné?

Keď sa mozog dostane počas meditácie do stavu tzv. téta-módusu, tak máme prístup k podvedomiu a k potenciálom v úrovni kvantov. V zmysle kvantového modelu reality existujú všetky možnosti v každom prítomnom momente (ázijský taoizmus to vyjadruje tak, že v každom jednom bode kozmu je obsiahnutý celý kozmos).

Tu sa naše vedomie otvára niečomu úplne novému a táto meditatívna skúsenosť podnieti, že prestaneme sa točiť v kolotoči stále tých istých jednotvárnych a konzumisticko-materialisticky orientovaných myšlienok. Cez toto otvorenie sa nekonečnému a neohraničenému stratíme  pripútanosť k povrchnostiam zabehaného a všedného a v podstate len prázdneho života. Vedomie dosiahne nový vyšší stupeň a podvedomie  je pripravené pre nové posolstvá z úrovne kozmického vedomia.

 

O meditácii som  napísal svojho času knihu, a tu som mohol k meditácii povedať len veľmi málo - napriek tomu aspoň niečo z toho, o čom veľká väčšina ľudí nič nevie.