Médiá východnej a strednej Európy sú protirusky inštrumentalizované od NATO, USA a Bruselu

13.12.2018 16:05

Protiruská propaganda je financovaná z viacerých zdrojov, ktoré nesú „vznešené“ názvy. Ale do nich idú predovšetkým peniaze nás všetkých, ktorí platíme v EÚ dane. Novozaloženú EÚ organizáciu, ktorá sa stará, aby protiruská propaganda bola spoľahlivo a účinne umiestňovaná v niektorých nových vplyvných médiách na východe EÚ možno označiť za „Ministerstvo protiruskej propagandy“ na pôde EU. Z úzadia ho začal riadiť od 1. septembra 2015 Angličan Giles Portman, ktorý má svoju rezidenciu v East StratCom Task Force.

Ciele a plány tejto novej organizácie pripravila so svojím tímom naša „skvelá“ EÚ-ministerka zahraničia Federica Mogherini, veľká priateľka a dôverníčka generálneho sekretára NATO. Svojmu projektu, ktorému dal nielen svoje „požehnanie“ Washington, dala táto dáma zdanlivo ušľachtilo znejúci názov Realizácia politických cieľov EÚ u východných susedoch. EÚ sme však my všetci – vy, vy…..aj vy a aj ja, ale nás sa nikto nepýtal na to, či to chceme a či s tým súhlasíme. Ani len naše médiá nás o tom neinformovali.

V rámci dosiahnutia týchto cieľov boli za naše peniaze založené aj nové „nezávislé“ médiá napr. na Ukrajine, Litve, Bielorusku, Arménsku, Gruzínsku, Azerbajdžane, Moldavsku a „agenti“ pani Mogherini sa pokúsia o úspech dokonca aj v Rusku. Vychádzam ale z toho, že V. Putin odhalil túto nečistú hru a spolupracovníci tejto úplne zbytočnej, ale kráľovsky platenej EÚ-ministerky v Rusku nepochodia. Doterajšie protiruské štvanie v mainstream-médiach Západu, zmienených pánov dostatočne neuspokojovalo a tak „hor sa do toho“, iniciovali vznik celkom „špeciálnych“ vlastných protiruských médií.

Je úplnou iróniou označovať tieto médiá za nezávislé, pretože keď dá pani Mogherini vyškoliť redaktorov v zmienených štátoch pre svoj pochybný propagandistický program a ešte ich aj dobre bude platiť, tak je len bohapustým výsmechom hovoriť o nezávislých médiách.

Medzi Západom – ku ktorému patríme aj my v SR – a Ruskom sa už dlhšiu dobu vedie nový druh studenej vojny, ktorá je čoraz horúcejšia – je to mediálna vojna. EÚ a NATO a v pozadí USA v nej čoraz ostrejšie podkurujú. V Nemecku je však v tomto smere našťastie aj niekoľko rozvážnych politikov a v obyvateľstve tak či tak vysoko prevláda tá časť, ktorá sympatizuje s Ruskom a chápe jeho postoj.

Ak by som to vyjadril percentuálne, tak je to 60 až 70 percent.

Pred nejakým časom na túto úplne absurdnú mediálnu politiku EÚ zareagovala v Bundestagu interpeláciou skupina poslancov, a tak bola nemecká vláda prinutená dať oficiálnu odpoveď, aj keď „so škrípaním zubov“. A musela priznať aspoň niečo z toho, o čom sa tu zmieňujem. Z jej odpovede je teraz každému v Nemecku, kto sleduje politiku jasné, že Nemci financujú z daňových peňazí mediálnu protiruskú vojnu, ktorú organizuje už dávno EÚ.

Východná a stredná Európa sa takto stáva povoľnou a poslušnou hračkou a či vhodným nástrojom v rukách protiruských EÚ politikov a NATO na realizáciu ich nebezpečných podpaľačských úmyslov a cieľov! A ak ich niekto s touto pravdou konfrontuje, tak majú na to svoju odpoveď – a je to cynický a absolutne nemorálny argument. Poviem to aj takto, že nemá nič spoločné s morálkou kresťanstva (na ktorú sa práve títo politici často odvolávajú) a že je skôr islamistického prifarbenia:

„Vladimír Putin má  podobnú mediálnu taktiku, antizápadnú. My robíme len to isté, ale lepšie a účinnejšie.“

Ešte k reakcii nemeckej vlády na zmienenú interpeláciu. Tam je povedané, že protiruská mediálna propaganda je sponzorovaná „rôznymi finančnými inštrumentami“, ktoré EÚ má. Presný rozpis výdavkov vraj nie je možný kvôli veľkej komplikácii. V jednoznačnom vyjadrení to znamená, že tu ide o zahmlievanie a zatajovanie reality. Občania EÚ sa nemajú a nesmú dozvedieť , aké obrovské množstvo ich peňazí zhltne pre nich nepotrebný moloch, zmienené protiruské „propaganda-ministerstvo“.

Toto všetko je ešte naviac aj veľmi úzko prepojené a úzko naviazané  na isté prísne strážené NATO-centrum v Rige, s názvom Excellenccentrum pre strategickú komunikáciu. A teraz je jasné, že naše peniaze tečú hojným prúdom aj do neho.