Média luhajú o kríze v Rusku! To prekvitá a je to Západ, ktorý má krízu ekonomiky!

08.09.2021 23:23

Je len otázkou času, kedy stovky miliónov „malých“ ľudí na Západe stratia všetky svoje peniaze. Táto cesta do „pekla“ sa už dávnejšie začala a ju ďalej „dláždi“ korona a jej lockdowny a všetko čo s tým súvisí.

Západné médiá usilovne píšu o ekonomickej kríze v Rusku, ktorá vraj skôr alebo neskôr spôsobí pád Putina. Tá však vôbec neexistuje – naopak, Rusku sa darí veľmi dobre a Putin drží na hnev Západu pevne „opraty v rukách.“

Ruské devízové rezervy a ruský zlatý poklad dosiahli nové rekordy. A Západ naproti tomu láme rekordy v zadĺžení štátneho rozpočtu. Ruský štátny rozpočet vykazuje prebytok a má také rezervy ako nikdy dosiaľ.

Mainstream Západu luhá, a luhá tak „až sa mu práši z huby“ – luhá o Rusku, o Bielorusku, o Kryme, o korone, o Afganistane, luhá dokonca sám o sebe – príkladom takého bezpríkladného luhania boli americké prezidentské voľby 2020.

Doterajší rekord výšky finančnej rezervy  Ruskej centrálnej banky bol 589,8 miliard dolárov. To bolo v októbri minulého roku. Teraz Ruská centrálna banka oficiálne oznámila, že jej rezerva dosiahla rekordný obnos 618,18 miliard dolárov.

Západ sa zadlžuje čoraz viac, každoročne o mnoho biliónov dolárov – stačí uviesť, že len USA mali v roku 2020 hrôzostrašný dlh vo výške 26, 81 biliónov dolárov. Ten bude aj naďalej rásť.

Finančný portál statista.com prognostikuje, že len do roku 2026 tento dlh narastie na 35,76 biliónov dolárov. Je to dlh, ktorý za normálnych okolností nemožno nikdy splatiť!

 V Rusku narastá ale nielen rezerva štátu, ale aj niečo, o čom Západ môže len snívať – prebytok štátneho rozpočtu. Len v prvej polovici 2021 dosiahol hodnotu 10 miliard eur.

Mimochodom, ruské devízové  rezervy sú vyššie ako nemecké, francúzske a talianske dohromady.

Ruské zadĺženie je neuveriteľne nízke – v auguste 2019 to bolo len 229 miliard eur. Ak by Moskva chcela, tak by mohla túto sumu okamžite uhradiť.

Západ bude musieť už čoskoro precitnúť a si plne uvedomiť, v akej katastrofálnej situácii sa nachádza.

A aký bude scenár riešenia?

Jednoducho len trpký a brutálny:  

Alebo príde na Západe k obrovskej inflácii, aby sa tak dlhy zredukovali, alebo sa urobí taká finančná reforma, ktorá umožní „zmiznutie“ dlhov, prípadne sa zavedie nový finančný systém.

V dejinách je viac príkladov na to, ako vyzerali voľakedy také finančné reformy. Staré platobné prostriedky boli z jedného dňa na druhý znehodnotené a bola zavedená nová mena, pričom každý občan dostal do rúk rovnakú malú sumu nových peňazí, aby mohol nejaký čas prežiť a všetko čo predtým mal v starej mene, či už v banke alebo doma pod „vankúšom“, už odrazu nemalo nijakú hodnotu!

„Malí“ ľudia tak prídu o všetko, bohatým všetko ostane, lebo majú svoje peniaze v zlate, firmách, koncernoch, nehnutelnostiach a pod.