Masy utečencov čakajú! Oveľa viac ako v roku 2015! Je to neúprosná realita!

09.10.2019 22:37

To vyhlásil Seehofer, keď sa pred niekoľkými dňami vrátil z Turecka z rozhovorov s Erdoganom, kde išlo o utečencov , ktorých v Turecku hrozivo čoraz viac pribúda. A nemecký národ nič – je akoby v totálnej letargii. Najhoršie na tom je to, že aj Seehofer nerobí nič proti tomu a stal sa z neho odrazu „Merkelhofer-Drehhofer“ (tak ho posmešne nazývajú mnohí Nemci, značí to, že sa otočí vždy tam, kam zaveje vietor od Merkel) a ten je v súčasnosti horší ako Merkel. To isté o nových masách utečencov smerujúcich do EÚ hovori ale aj Sebastian Kurz. Ak k tomu príde a politika EÚ a Merkel proti tomu nič neurobia, tak potom nazaj platí: Ostávaj nám navždy zbohom stará dobrá Európa.

Rakúsky exkancelár a podľa všetkého aj budúci povedal už 26. septembra ako prvý  významný európsky štátnik brutálnu pravdu:

„Ak sa pozeráme na Grécko a Turecko a na utečencov, ktorí odtiaľ prenikajú cez Balkán do strednej Európy, tak tam sa už deje niečo  ohromujúce.“

Čo tým Kurz myslel, je jednoznačné. Ide o narastajúce masy utečencov, ktorí sú na ceste do „zeme zasľúbenej“, kde pre nich je hojnosť „medu a mlieka“.

Kurz vyslovil v nemeckom Bildzeitungu tvrdú kritiku pretrvávajúcej merkelovskej utečeneckej politiky, keď zdôraznil, že niečo podobné ohromujúce sa deje aj inde v Európe. Okrem iného povedal:

„Keď sa pozriem, ako sa politika v posledných rokoch v Španielsku zmenila, tak vidím, že jej trendom sa stalo otvorenie hraníc. A keď sa pozriem, ako sa teraz zmenila politika v Taliansku, kde sa signalizuje, že je pripravených viac otvorených prístavov, tak potom je tu znova návrat do chybnej migračnej politiky. Toto ale nie sú správne signály, ktoré Európa vysiela do Afriky.“

Podľa politikov verných Merkel ale Kurzove slová neboli ničím iným len populistickým táraním.

Zmĺkli so svojím  vlastným táraním až potom, keď o niekoľko dní neskôr bol nútený povedať (v dôsledku neúprosnej reality)  v Bilde fakticky to isté aj Seehofer:

„Musíme našim európskym partnerom viac pomôcť pri kontrolách na hraniciach EÚ. Príliš dlho sme ich nechali bez pomoci. Ak im nepomôžeme, tak zažijeme takú utečeneckú vlnu ako 2015 a či dokonca ešte väčšiu.“

Silné a či len prázdne slová slabého Seehofera? Toho istého muža, ktorý ešte pred dvoma rokmi hrozil kancelárke, že ak nezmení svoju utečeneckú politiku, tak CSU opustí spoločnú úniu s CDU. Ten istý Seehofer sa teraz stal poslušným vykonávateľom jej politiky.