Masové protesty proti LGBTIQ v Aténach i v celom Grécku: Občania demonštrovali proti manželstvu pre všetkých

12.02.2024 12:32

Predovšetkým pravoslávnych Grékov hnevá fakt, že v Grécku by sa v budúcnosti mohli sobášiť ľudia rovnakého pohlavia. V nedeľu vyzvali odporcov pripravovaného zákona, aby vyšli do ulíc demonštrovať.

 

Tisíce ľudí protestovali v nedeľu v Grécku proti reforme, ktorá by zaviedla manželstvá osôb rovnakého pohlavia. Občania nasledovali výzvu ortodoxných náboženských skupín a samozrejme aj výzvy predstaviteľov gréckej ortodoxie.

 

Grécky parlament má tento týždeň prerokovať návrh zákona, ktorý by legalizoval občianske manželstvá medzi pármi rovnakého pohlavia a zároveň by im udelil ešte aj právo na adopciu detí.

 

Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis začiatkom januára oznámil, že predloží návrh zákona do parlamentu – napriek odporu vlastnej strany a i odporu vplyvnej gréckej pravoslávnej cirkvi.

 

Očakáva sa, že desiatky poslancov z Mitsotakisovej konzervatívnej strany Nová demokracia budú hlasovať proti zákonu alebo sa zdržia hlasovania.

 

V prípade potreby si však určite nájde "svoje cestičky" aj Brusel, ako „pomocť“ uzákoneniu takejto revolučnej novely v Grécku.