Mannheim má dlh 765 milión eur, ale modernizuje Domov azylantov

03.06.2020 23:40

Druhé najväčšie mesto Bádenska-Württemberska patrí k najviac zadĺženým mestám tejto spolkovej krajiny. V Mannheime sú školy, materské školky, kúpaliská, mosty, niektoré ulice a ďalšie zariadenia patriace mestu, ktoré sú vo veľmi zlom, prípadne až v katastrofálnom  stave a nutne by potrebovali opravy a modernizácie.

Mesto Mannheim ale už roky tvrdí, že mu na to chýbajú peniaze.

Domov azylantov – veľká trojposchodová budova, ktorá je v dobrom stave – sa nachádza v Industriestrasse a tento týždeň budú z neho azylanti preložení do iných zariadení a okamžite sa začne s modernizáciou, ktorá bude stáť do dvoch miliónov eur.

Nemenovaný informant tvrdí, že zo strany azylantov prišli viaceré sťažnosti a prejavy nespokojnosti nad stavom budovy a mesto odrazu našlo potrebné financie na modernizáciu vonkajšiu i vnútornú.

Mannheim samozrejme nie je ani zďaleka jediné nemecké mesto, ktoré migrantom a azylantom v podobných prípadoch rýchlo vyhovie, lebo tí majú svoje účinné „metódy“, ako to dosiahnuť  v prípade neochoty.

V budove býva okolo 150 azylantov. Hneď po ukončení modernizácie a naplnení istých želaní azylantov, ktoré sú s tým spojené, sa samozrejme všetci opať vrátia, a to do veľkého komfortu, aký nemajú mnohí občani, žijúci v tejto krajine už desaťročia.

V tejto súvislosti uvediem jeden brutálny mannheimský kontrast:

V RTL2 beží od 2. januára seriál Hartz und herzlich, kde je ukazovaný reálny život stoviek Mannheimčanov, ktorí žijú v katastrofálnych podmienkach v úbohých ošarpaných domoch v štvrti Benz-Baracken. Zakaždým je vysielaný príbeh inej rodiny alebo jednotlivca. Je to vždy smutné a dojímavé. Napríklad príbeh Dagmar, ktorú nazyvajú Dobrá duša z Benz-Baracken –  a ktorá  má na mesiac len 83 eur.

Úbohé baraky týchto úbožiakov nemodernizuje Mesto Mannheim ani  zvonku ani vo vnútri. Predsa nie sú peniaze na také nepotrebné zbytočnosti. Okrem toho títo úbohí Nemci nemajú ani pre mesto ani pre štát takú veľkú „hodnotu“ ako azylanti, ktorí budú všetci pracovať a platiť dane – veď to sľúbila Merkel svojmu národu.

A  títo nemeckí chudáci z barakov, to je predsa len akýsi sociálny odpad – z pohľadu tých čo majú moc.