Majiteľ koncernu Trigema W. Grupp kritizoval, že kvôli Ukrajine musia občania mrznúť; kritizoval aj USA!

30.11.2022 23:33

Wolfgang Grupp je známy ako muž, ktorý sa nebojí povedať pravdu, a to aj pravdu nepríjemnú pre súčasnú nemeckú vládu. A jeho slová vyvolávajú aj silnú rezonanciu.

Minulý týždeň veľmi ostro skritizoval pozíciu Západu vo vojne na Ukrajine. Stredobodom jeho obsiahlej verejnej kritiky boli nemecké dodávky zbraní Kyjevu. Vyčítal vláde, že tým extrémne zaťažuje nemecké obyvateľstvo.

Okrem iného povedal:

„To predsa nemôže byť, že občania musia mrznúť len preto, aby sme mohli dodávať neustále a vždy aj čoraz viac zbraní Ukrajine. Niekedy sa už musí konečne mať aj rozum. Ale napriek tomu ignoruje spolková vláda, že ľudia, z peňazí ktorých financuje zbrane pre Ukrajinu trpia a strádajú, lebo ceny za energie ich ničia.

V mojich očiach sú títo politici neakceptovateľní. Konajú tak preto, lebo pre nich to nie je problém – veď miliardy zaplatia občania a zaplatí nemecká ekonomika.“

Grupp teraz rigorózne žiada, aby politici dávali na to celé svoje príjmy. Tvrdí, že dodávky zbraní neurýchlia koniec vojny, ale vojnu len predlžujú. Podľa neho Putin vojnu neprehrá, pričom pozostáva veľké riziko nasadenia atómových zbraní.

A napokon Wolfgang Grupp ostro kritizuje to, že v dôsledku ukrajinskej vojny narastá hegemónia USA.

Okrem toho je ešte jeden dôvod prečo kritizuje obrovkske dodávky zbraní, ktoré Západ z veľkej časti objednáva v USA a ich platí, lebo tak si Američania testuju schopnosti svojich zbraní v ukrajinskej vojne.

A USA si prostredníctvom západnej aliancie proti Moskve upevňujú svoju globálnu pozíciu ako vedúca mocnosť a tak chcú vyradiť Rusko ako silného konkurenta, pričom zároveň Američania oslabujú cielene aj Európu.

Jeho slová potvrdzujú aj viacerí americkí experti, ktorí tvrdia, že jednoznčným a jediným víťazom vojny na Ukrajine sú USA.  

Grupp žiada od vlády, aby namiesto dodávania zbraní sa starala o to, aby sa ukrajinský konflikt čo najrýchlejšie ukončil.

 

Čoraz viac Nemcov podporuje také názory na Ukrajinu, ako ich prezentuje Wolfgang Grupp. Svedčia o tom nespočetné príspevky od občanov, ktoré prišli a uvrejnil ich dokonca aj mainstream.

Tri z nich:

 

Hans Leipold

 

...Danke Herr Grupp,..Ihre ehrliche, offene Aussage entspricht sicher der Mehrheit unserer Bevölkerung..weiter so..!

 

Vďaka pán Grupp..Vaše úprimné, otvorené výpovede zodpovedajú určite mienke väčšiny nášho obyvateľstva..len tak ďalej..!   

 

Peter Süßmilch

 

Danke für Ihre Worte Herr Grupp
Diese Sichtweise ist selten in einem hörigen, medienverdummten, ideologisch verblendeten und kriegshungrigen Land.
Es war einmal:
1933: Wer Hitler wählt, der wählt den Krieg!
2022: Wer Scholz unterstützt, der befeuert den deutschen "Niedergang"!

 

Vďaka za Vaše slová pán Grupp

Tento názor je zriedkavý v devótnej, médiami oblbnutej, ideologicky zaslepenej a vojnychtivej krajine.

Bolo raz takto:

1933: Kto Hitlera volí, ten volí vojnu!

2022: Kto Scholza podporuje, ten podporuje zánik Nemecka.

 

Ingrid Kästner

 

ich möchte ergänzen:
2021 wer die Grünen wählt, wählt den Krieg!

 

chcela by som doplniť:

2021 kto volí Zelených, ten volí vojnu!