Mainstream: Sandersovi prívrženci namiesto toho, aby útočili na Trumpa, atakujú Bidena

08.03.2020 23:33

Ešte pred nejakým časom to vyzeralo tak, že Sanders bude jasným víťazom politických pretekov, v ktorých sa rozhoduje o  kandidátovi Demokratov na prezidentské kreslo v blížiacich sa prezidentských voľbách v USA. Odkedy ale Joe Biden zvíťazil v jedeň deň, ktorý Američania nazývajú Super Tuesday,  vo viacerých federálnych štátoch, kde dostal viac hlasov ako Sanders, tak sa situácia zmenila.

Teraz sú Demokrati presvedčení, že Biden na konci volieb Demokratov sa stane víťazom a bude to on, kto bude protivníkom Tumpa v prezidentských voľbách. Politická smotánka Demokratov – a smozrejme k tým patria takmer všetci kongresmani Demokratov – jednoznačne uprednostňuje Bidena,  je jedným z nich.

Sanders je pre nich len akýmsi pochybným socialistom a ľavicovým populistom. A pokiaľ sa zdalo, že Sanders zvíťazí, tak bola nálada Demokratov takmer na bode mrazu. Veď nepatrí k politickej elite Demokratov a ako prezident by bol pre nich len o niečo menším zlom ako Trump.

Sanders po svojej porážke  v  Super Tuesday tvrdo zaútočil na Demokratov a poslal mail svojím prívržencom, kde sa na nich trpko sťažoval:

„Takzvaná politická elita Demokratov USA robí doslova všetko pre to, aby ma znemožnila. Priam zúfalo podnikajú všetky možné i nemožné kroky, aby zvíťazil ich vyvolenec a miláčik Joe Biden. On a kruhy, ktoré stoja za ním vydávajú obrovské sumy peňazí na to, aby ma znemožnili a aby znemožnili aj vás, za to, že ma podporujete.“

Zúrivá reakcia Sandersových prívržencov na seba nenechala dlho čakať. Prišla veľmi rýchlo.

Teraz už vôbec neatakujú Trumpa ale Bidena. 

Vyhlasujú:

„3. novembra pôjdeme voliť len vtedy, ak bude kandidátom Demokratov náš Bernie Sanders. Ak ním bude Biden, tak tomu nedáme naše hlasy.“

V  stredu večer oznámil Biden na twitteri:

„My sme vytvorili koalíciu, ktorá Trumpa porazí.“

O dve hodiny neskôr oznámili prívrženci Sandersa tiež na twitteri:

“Vy nie ste žiadnou koalíciou.“

To malo signalizovať len toľko, že Biden nad Trumpom nezvíťazí.