Mainstream mlčí: Ukrajinskí poslanci si dopriali zvýšenie platov o 70 percent

27.08.2022 23:34

Hoci ukrajinská ekonomika v dôsledku vojny, ako aj veľkej recesie doslova kolabuje a krajina je odkázaná na zahraničnú finančnú pomoc, tak si poslanci ukrajinského parlamentu bez najmenších výčitiek svedomia zvýšili svoje príjmy o neuveriteľných sedemdesiat percent.

Túto informáciu ale nenájdete v žiadnom mainstreame. Vrhala by extrémne zlé svetlo na Ukrajinu, ktorú  podľa mainstreamu musí každý demokrat len obdivovať.

Teraz, keď prezident Zelenskyj presadil, lepšie povedané autokratickým spôsobom vyslovil zákaz existencie opozičných strán a v ukrajinskom parlamente už neexistuje žiadna opozícia, tak „Služobníci národa“ (tak sa volá vládna strana Zelenského) využili nehanebne túto situáciu a  svoje oproti jednoduchým občanom už aj tak luxusné platy si takmer zdvojnásobili.

A oficiálne vyhlásenie k tomuto zvýšeniu od hovorcu parlamentu znelo len ako úbohá lož:

„Potrebné financie na zvýšenie platov poslancov nebudú čerpané z finančných prostriedkov štátu a ani z finančných prostriedkov od zahraničných darcov.“

Tak odkiaľ potom? To hovorca neoznámil!

Minimálna mzda na Ukrajine je  175 eur na mesiac, a to sotva stačí na veľmi skromné prežitie. Okolo 35 až 40 percent  Ukrajincov žije pod hranicou chudoby.

To všetko veľmi dobre vedia poslanci parlamentu, ale napriek tomu nielenže sa nezriekli zvýšenia svojich platov, ale si ich doslova kráľovsky navýšili. 

A v parlamente sedia ako poslanci aj viacerí oligarchovia, mnohonásobní milionári, ale aj tí prijali zvýšenie platov bez najmenších námietok, hoci pre nich osobne je to úplne bezvýznamná suma.