Mainstream luhá! Administrácia ukrajinského prezidenta: Rusi neútočia na žiadne civilné ciele

25.02.2022 23:52

Západné systémové média pri každej príležitosti, keď informujú o situácii v Ukrajine zdôrazňujú, že ruská armáda útočí aj na civilne objekty a zabíja aj civilistov. To je ale lož a potvrdzuje to dokonca aj  kyjevská administrácia prezidenta:

„Ruská armáda sa drží toho, čo Putin oznámil, keď povedal, že v Ukrajine pôjde o denacifikáciu a demilitarizáciu. Ruskí vojaci nikde neútočia na civilistov.“

24. februára oznámil ukrajinský prezident ukončenie diplomatických vzťahov s Ruskom a zároveň vyhlásil stanné právo. Jeho reč vyvolala v obyvateľstve veľkú paniku, najmä vo veľkomestách, lebo naznačil, že budú bombardované a to malo za následok, že sa začal masový útek smerom na západ. Pritom ruské Ministerstvo obrany vyhlásilo, že veľkomestá nebudú atakované.

Ukrajinská vláda to ale občanom neoznámila – naopak, obyvateľov zámerne znepokojovala a znervózňovala. V Kyjeve každú polhodinu zaznievali prenikavo sirény na niekoľko minút, hoci  vláda dobre vedela, že Rusi nebudú útočiť na obytné štvrte.

Alexej Arestovič, poradca administrácie ukrajinského prezidenta vyhlásil, že Putin by v žiadnom prípade nechcel, aby jeho armáda útočila na civilné objekty. Ide mu predsa o to, aby si zaistil lojalitu ukrajinského obyvateľstva. A ešte dodal, že Rusi útočia len na tie časti ukrajinskej armády, ktoré nechcú zložiť zbrane.

Veľké časti ukrajinskej armády sú už v rozklade a nebojujú proti ruským bratom.

Ukrajinský prezident sa už viackrát obrátil na ukrajinský národ a doslova sa žaloval nad zhoršením vzťahov (ktoré sám zapríčinil) s ruským národom.

A žaloval sa aj nad tým, že v noci na 24.2. viackrát telefonoval Putinovi a ten mu ale vraj nedvíhal.

Teraz dokonca odrazu ponúka Putinovi rokovania o neutralite Ukrajiny.

To všetko mohol ale urobiť vtedy, kým ruský prezident ešte mal trpezlivosť s vládou v Kyjeve, ale vtedy Zelenskyj na niečo také ani len nepomyslel a bol si istý, že keď má za sebou USA, NATO a EÚ, že môže Putinovi diktovať on.

Teraz len narieka, že Ukrajina ostala sama a Západ, že jej len vyjadruje morálnu podporu a nerobí nič viac.

A tak mu ostáva len rola zbabelého prosebníka, a to tak smerom k Moskve, ako aj k Západu.

Len a len ukrajinský prezident, ktorý naivne sadol na lep Západu  - ktorý nechcel nič iné len dostať Ukrajinu ako korisť – je príčinou toho, že sa zbytočne prelieva krv Ukrajincov a Rusov.

Uzavriem tým, že Kyjev bol dávno pred Moskvou hlavným mestom Ruska – Ukrajina vtedy neexistovala a je len neskorším, „umelým“ výtvorom.