Mainstream: Chce Putin oživiť Sovietsky Zväz a Varšavskú zmluvu a obsadiť Nemecko ?

07.03.2023 21:12

Čoraz viac Nemcov je proti NATO a USA a preto musí mainstream čoraz intenzívnejšie vyvolávať strach z Ruska, aby tak  oplyvňoval verejnú mienku a posilňoval v  spoločnosti protiruské tendecie a vsugerovával občanom, že Ukrajina bojuje aj za Nemecko a za celú EÚ a teda aj za „vysoké morálne hodnoty“ Západu – ktoré si sama „veľmi ctí“.

Podobne to bolo, keď Bundeswehr bojoval v Afganistane, tak vtedy nemecký mainstream – lebo veľká väčšina občaanov bola proti tomu a videla v tom porušenie nemeckej ústavy – neustále zdôrazňoval, že Bundeswehr obhajuje Nemecko už v Afganistane. To bolo len nehanebné klamstvo. A dnes  si už nikto ani len nespomenie na „hrdinských“ vojakov Bundeswehru, ktorí tam úplne nezmyselne stratili svoje životy.

A teraz si v tomto zmysle kladie nemecký mainstream rečnícku otázku, na ktorú samozrejme už vopred má pripravenú „správnu“ odpoveď: 

Musí sa dnešná Spolková republika obávať  Vladimíra Putina a jeho Ruska? 

„Samozrejme“, že áno.

Aby to celé vyznelo „dôveryhodne“, tak mainstream ponúka opis historického prepojenia Putina s Nemeckom, z čoho vyplýva jeho veľká „láska“ k nemu:

 

Je tu napríklad špeciálne okorenené mäso. Bola to klasika kuchyne NDR. Bolo to predvarené alebo pečené  bravčové mäso, gratinované v rajnici s holandskou omáčkou a syrom. Hovorí sa, že to bolo obľúbené jedlo Vladimíra Putina, keď súčasný moskovský vládca žil v rokoch 1985 až 1990 v Drážďanoch ako dôstojník KGB.

 

Ruský prezident prežil viac rokov svojho život vo východnom Nemecku a plynule hovorí po nemecky dodnes. Má historický vzťah aj k Sasku a k takzvaným novým spolkovým krajinám po zjednotení Nemecka. V rokoch 1989 až 1990 na vlastnej koži zažil rozpad Nemeckej demokratickej republiky (NDR).

 

Na podporu svojich téz o možnom (alebo dokonca pravdepodobnom?) útoku Ruska na Nemecko uvádza mainstream výpovede ruského sociológa.  Podľa tohto ruského sociológa má Putin veľkú „chuť“ na Nemecko. Šéf Kremľa podľa neho zaraďuje bývalé štáty NDR do svojich „myšlienkových hier“ v ruskej útočnej vojne proti Ukrajine, teda Sasko, Durínsko, Sasko-Anhaltsko, Brandenbursko a Meklenbursko-Predpomoransko. A tiež Berlín? Možno aj Berlín...... 

 

„Moderný ruský imperializmus už nemá žiadne červené čiary a rozhodne nie je ochotný akceptovať žiadne hranice,“ 

vysvetlil ruský sociálóg Grigorij Judin, ktorý údajne vyučuje na „Moskovskej škole sociálnych a ekonomických vied“ v Moskve. Je kritikom Putina. Zvláštne potom je ale to, že ho Putin ešte nedal poslať ins Jenseits – alebo je v Rusku predsa len „akási“ demokracia?