Maďarský premiér Viktor Orbán: Je potrebné prekaziť protiofenzívu Ukrajiny

04.06.2023 18:30

Maďarský premiér vyhlásil, že prípadná protiofenzíva Ukrajincov by mala za následok len viac obetí v rusko-ukrajinskom konflikte.

 

Maďarská vláda považuje za potrebné zabrániť protiofenzíve ukrajinskej armády,

pretože by to viedlo len k novým obetiam konfliktu, predovšetkým na ukrajinskej strane. Vo vysielaní rozhlasovej stanice Kossuth to povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

 

 Z jeho slov vyplýva, že si je istý a že vie, že v skutočnosti sa ešte žiadna ukrajinská ofenzíva nezačala a že existuje len v propagandistických článkoch západného mainstreamu ako výsledok veľkého tlaku amerických Demokratov na Kyjev, aby už konečne začal ofenzívu.

 

Demokrati predsa investovali do zbraní pre Ukrajinu priam astronomické sumy a pred prezidentskými voľbami potrebujú predložiť občanom USA konkrétne úspešné výsledky, ktoré Ukrajinci za tieto peniaze občanov dosiahli vo vojne s Ruskom. Tí  totiž čoraz viac kritizujú dodávanie zbraní Kyjevu, lebo to vedie k ich ožobračovaniu a k ďalšiemu hrôzostrašnému zadlžovaniu USA.

A preto bol Zelenskyj konečne donútený vyhlásiť, že sa jeho dlho sľubovaná ofenzíva už začala.

 

Na otázku novinárov ohľadne údajnej ukrajinskej ofenzívy Viktor Orbán preto reagoval nasledovne:

 

„Ukrajinské ozbrojené sily pripravujú protiofenzívu. Uskutočňovanie rozsiahlych strategických ofenzív je však krvavým kúpeľom. Aj niekto ako ja, len s poldruharočnými skúsenosťami v armáde vie, že útočiaca strana môže mať hoci aj trikrát toľko obetí ako brániaca sa strana.

 

A preto predtým, ako Ukrajinci začnú protiútok, musíme urobiť všetko pre to, čo je v našich silách, aby bolo dosiahnuté prímerie a začať mierové rokovania.“

 

Žiaľ, aj mnohé mainstreamové západoeurópske médiá – ako hlásne trúby proamerickej agresívno-deštruktívnej politiky - sa dožadajú totálnej porážky Ruska.

 

Napríklad aj devótne proamerický švajčiarsky Neue Zürcher Zeitung v článku z 31.mája pod titulkom:

 

Es reicht nicht aus, dass die Ukraine gewinnt – Russland muss verlieren (Nestačí, že Ukrajina zvíťazí – Rusko musí byť porazené)

 

 

Hneď v úvode článku je požadované totálne zničenie a poníženie Ruska:

 

Es kommt nur eine massive russische Niederlage infrage. Alles andere würde den russischen Imperialismus fördern. (Do úvahy prichádza len masívna porážka Ruska. Čokoľvek iné by len podporilo ruský imperializmus)