Macron vyhlásil boj proti islamizácii Francúzska a znovu "dobytie" krajiny

10.03.2020 23:39

V druhej polovici februára  predniesol prezident Macron neďaleko nemeckých hraníc v meste Mulhouse veľmi pozoruhodnú reč, o ktorej sa nemecký mainstream nezmienil ani slovom. Bol na to samozrejme dôležitý dôvod, lebo to, čo si francúzsky prezident zaumienil, to už dávno hlása AfD a nemecké médiá a nemeckí politici preto z prívržencov a členov tejto strany robia pravicových extrémistov a nebezpečných islamofóbov.

V Mulhause Macron ohlásil začiatok boja proti politickému islamu za súčasného "dobytia" Francúzska pre tých, ktorým patrilo.

Vláda chce zavedením množstva opatrení rázne zakročiť proti islamistickému separatizmu vo Francúzsku. Tento pojem zaviedol Macron. Prezident chce za každú cenu opäť získať plnú kontrolu nad moslimskými getami, a to predovšetkým v predmestiach veľkomiest.

Ako Macron prízvukoval v Mulhouse, tak práve tam získavali a získavajú salafisti čoraz väčší vplyv. Títo radikálni moslimovia propagujú rozširovanie militantného islamu po celej Európe. Spolu s imámi, ktorí sú taktiež radikálni, potom čoraz viac dominujú religiózny život moslimov.

Robia všetko pre to, aby moslimským obyvateľom francúzskych predmestí, ktorí sú na spodných stupňoch sociálneho rebríčka, sprostredkovali pocit, že sú elitou proroka Mohameda, lebo dokážu žiť na území nevercov a že preto je ich poslaním proti nim bojovať.

Podľa Macrona takto vznikajú vo Francúzsku islamistické enklávy, ktoré sa stávajú neprístupné pre francúzsky štát. Tento fenomén označil prezident ako Communautarisme.

K tomu všetkému na záver poviem len  toľko:

„Klobúk dole pred Macronom, už len preto, že o tom  verejne hovoril v Mulhause.

V Nemecku je niečo také zatiaľ nemysliteľné. Okrem AfD nieto politika, ktorý by sa odvážil niečo také verejne povedať.

Možno v budúcnosti Merz, ak by sa stal kancelárom.