Maaßen CDU: Verejno-právne média jasne podporujú ľavicové štruktúry

07.07.2021 23:26

Niekdajší šéf spolkového Úradu pre ochranu ústavy Hans-Georg Maaßen v TV.Berlin vyjadril tvrdú kritiku na spravodajstvo mainstreamu. Je prvým politikom vládnej CDU, ktorý tak urobil.

V rozhovore pre TV.Berlin pred niekoľkými dňami obvinil mainstream zo zámernej manipulácie verejnej mienky, keď sa úmyseľne vynechajú nepríjemné fakty a použijú sa rafinované „triky“ na klamanie národa.

Maaßen:

„Pokladám to za obrovskú hanbu, keď spolkový Dozorný úrad pre médiá voči verjno-právným médiám nezakroči a nepostará sa o to, aby sa s tým raz navždy skončilo.“

Povedal, že je potrebné vytvoriť špeciálny vyšetrovací výbor, ktorý by sa bližšie pozrel na zákulisné aktivity verejno-právnej televízie NDR (Norddeutsche Rundfunk), ktorá je zodpovedná sa každodenné spravodajstvo Tagesschau.

Maaßen:

„Keď sa vie o tom, že medzi osobami, ktoré pracujú pre verejno-právne médiá a pre Tagesschau a ľavicovým  a extrémne ľavicovým  spektrom existujú spojenia a úzke kontakty, potom by bolo dôležité to všetko prešetriť. Pritom by sa mala preskúmať podrobne aj biografia niektorých redaktorov.“

Konkrétne mená týchto ľudí Maaßen neprezradil, ale kto ho bližšie pozná, ten vie, že v príhodnej chvíli ich označí ich pravými menami.

Ako sa dalo samozrejme očakávať, tak Hans-Georg Maaßen zožal pobúrenú a rozhorčenú kritiku tých, ktorých sa jeho otvorené slová týkali. Bol obviňovaný z klamstiev a konšpirácií.

Boli to viacerí politici vládnej koalície a tiež zo strany Ľavice, ako aj Zelení, ktorí ho atakovali. Potešiteľné je však aspoň to, že šéf CDU Armin Laschet sa k nim nepridal ani jediným slovom, za čo si vyslúžil útoky niektorých zo zmienených politikov, medzi nimi bol generálny tajomník SPD Lars Klingbeil a špičkový politik Zelených von Notz, ktorí svorne vyhlásili, že je nepochopiteľné, keď v tejto veci Laschet len mlčí.

Hans-Georg Maaßen je renomovaný politik a neurobil nič iné, len verejne povedal to, čo s istotou vie a čo si myslí aj viac ako polovica rádových občanov v Nemecku.

Preto je obrovskou hanbou tzv. demokracie merkelovského „razenia“, že je za to „kameňovaný“ tými, ktorí demokraciu menia na diktatúru.