Má pád nemeckého lietadla v južnom Francúzsku niečo spoločné s "vedením vojny v zníženom stupni"? - 5. časť

17.04.2015 23:44

V tejto súvislosti si povedzme, že lietadlo havarovalo práve vtedy, keď bolo v nálete na jednu  veľkú francúzsku priehradu. Mohlo byť zostrelené preto, že sa Francúzi obávali, že hrozí podobná katastrófa, ako 11. 9. 2001 v USA?

Otázkou teraz je prečo mohla (musela) byť urobená taká veľká obeť? A pre koho?
Mohlo byť lietadlo zostrelené preto, lebo počas letu by bolo prelietavalo aj ponad Ženevské jazero, kde sa práve v tom čase nachádzali významní svetoví politici. Medzi nimi bol aj americký minister zahraničia, ktorý bol prítomný na konferencii o iránskom atómovom programe. Okrem toho v blízkosti letovej krivky lietadla sa nachádzal aj nukleárny urýchlovač častíc CERN.

Obdržali Francúzi a s nimi aj letecká spoločnosť Germanwings už skôr výstrahu pred možným teroristickým aktom, ktorá potom krátko pred letom bola presne špecifikovaná?

A mohlo to potom byť dôvodom, prečo po oznámení havárie lietadla sa 30 posádok Germanwings s okamžitou platnosťou zdráhalo nastúpiť do služby?

Ak to bolo tak, že Francúzsko bolo varované pred aktom teroru, odkiaľ taká výstraha mohla prísť?

Je faktom, že 24 hodín pred letom Germanwings do skazy priletela do Paríža delegácia významných ľudí z Izraelu, aby sa pokúsila francúzsku vládu odhovoriť od dohody s Iránom ohľadne jeho atómového programu. Delegáciu tvorili diplomati, experti pre bezpečnosť, vysokí vojenskí hodnostári a príslušníci izraelskej tajnej služby. Všetko ľudia, u ktorých je predpoklad, že majú utajené informácie. Ak to boli títo ľudia, ktorí dali vláde v Paríži informáciu o chystanom teroristickom akte v lietadle Germanwings, tak je jasné, aká musela byť reakcia Francúzov.

pokračovanie nasleduje