Má pád nemeckého lietadla v južnom Francúzsku niečo spoločné s vedením "vojny v zniženom stupni"? - 1. časť

10.04.2015 23:53

Všetci vieme, že štáty vedú vojny, menej známe je to, že neraz použijú aj služby rôznych teroristických zoskupení. Ešte menej ľudí vie, že CIA i Mossad mali prepojenia s Červenými Brigádami (Brigade Rosse - založené v talianskom Miláne v roku 1970, extrémne ľavicové zoskupenie). A rovnako je málo známe to, že v nedávnej minulosti Kuvajt, Izrael, Saudská Arábia a Turecko použili pre svoje ciele bojovníkov ISIS. Vo vojenskom žargóne vysokej armádnej hierarchie na Západe sa takým aktivitám hovorí: "Vedenie vojny v zníženom stupni". Do tohto druhu vedenia vojny sú involvovaní napríklad aj niektorí ukrajinskí oligarchovia, ktorí disponujú vlastnými radikálnymi milíciami a dokonca aj štruktúrami tajných služieb.

Prípady "vedenia vojny v zníženom stupni" sú veľmi častými, pred verejnosťou utajovanými aktivitami. Politika ich zamlčuje, lebo nejeden politik v nich "ťahá nitky".

V prípade pádu nemeckého lietadla a následnej smrti 150 ľudí bolo pre oficiálne kruhy nápadne podozrivo rýchlo všetko jasné. Psychicky narušený, vnútorne rozháraný a ťažko depresívny pilot údajne urobil všetko pre to, aby zabil seba a množstvo ďalších ľudí. Politika i média to takto predložili svetovej verejnosti. Takmer vôbec sa nerozoberala možnosť teroristického aktu.

Pritom musí každý investigatívny žurnalista práve aj túto možnosť zobrať veľmi kriticky pod drobnohľad. A to najmä vtedy, keď ide o prípad, ktorý nepochybne mohol byť teroristickým aktom, ale napriek tomu bol vládami, ich médiami a štátnymi vyšetrovateľmi okamžite  označený ako prípad, ktorý s určitosťou nemal teroristické pozadie.

pokračovanie nasleduje