Luxemburský nepriateľ maďarského premiéra: Orbán si odhlasoval diktatúru

01.04.2020 23:36

Maďarsko je potrebné okamžite poslať tam kam patrí – a síce do politickej karantény. Korona kríza a Viktorovi Orbánovi úplne oddaný maďarský parlament umožnil, že šéf maďarskej vlady teraz nastolil diktátorský systém vládnutia. To povedal minister zahraničia Luxemburska Jean Asselborn, ktorý už viackrát v minulosti útočil na Orbána a ktorý ho vyslovene neznáša.

 

Parlament v Budapešti v pondelok odhlasoval Orbánovi časovo neohraničené ďalekosiahle právomoci, čo Asselborna podnietilo  k tomu že vyzval Brusel k drastickým opatreniam voči „diktátorovi“ Orbánovi a jeho „novému“ Maďarsku.

Asselborn:

„Nesmieme pripustiť za žiadnu cenu, že vo vnútri EÚ odteraz existuje diktátorská vláda. Orbán a jeho vláda nesmú mať viac miesto medzi demokratickými európskymi inštitúciami.

A predovšetkým taká maďarská vláda, ktorá už nie je kontrolovaná parlamentom, nesmie spolurozhodovať s ostatnými EÚ vládami o veciach, ktoré sa dotýkajú všetkých Európanov.“

Asselborn sa už viackrát tvrdo zrazil s Orbánom – okrem iného, najmä kvôli jeho striktnému odmietaniu utečeneckej politiky kancelárky.

Maďarskí žurnalisti – tí, ktorí sú konformní vo všetkom s Bruselom – už vyjadrili obavy, že môžu byť odsúdení do väzenia za akékoľvek kritické články o Orbánovi.

Viktor Orbán sám rozhodne, dokedy bude vládnuť v novom móduse.