Lindsay Graham prezradil v televízii: Trump bude v roku 2024 náš kandidát

20.01.2022 23:27

Republikánsky senátor Lindsay Graham z Caroliny bol svojho času tvrdým odporcom Donalda Trumpa vo vnútri strany. Medzičasom sa to ale zmenilo a stal sa jedným z jeho najhorlivejších prívržencov a bezvýhradne ho podporuje. 

Pri každej príležitosti vyzdvihuje jeho veľké úspechy ako prezidenta. Pred niekoľkými dňami v televíznom rozhovore Graham povedal, že v najbližších prezidentských voľbách bude Donald Trump kandidátom Republikánov – čo nie je vôbec dobrou správou pre Joe Bidena a či lepšie povedané pre Demokratov, lebo sotva možno predpokladať, že Biden bude ešte raz kandidovať – jeho preferencie klesajú neustále.

Graham ale dodal, že najprv musí dať Trump svoj súhlas – čo je však logické.

Dva dni pred televíznym interview Grahama vystúpil Donald Trump ako hosť a hlavný rečník v meste Florence v Arizone na veľkom verejnom MAGA podujatí. Trump tam oznámil, že ďalšie MAGA podujatie bude absolvovať 29. januára v Texase. MAGA znamená  Make America Great Again a bol to volebný slogan Trumpa v roku 2017.

Vo Florence Trump sám nepovedal explicitne, že bude kandidovať, to ale nikto, kto pozná politickú scénu v USA ani neočakával. Okrem toho v tomto prípade ide aj o veľké peniaze. V USA platia prísne pravidlá ohľadne volebných dararov a príspevkov pre prezidentských kandidátov. Tie sa smú odovzdávať až od presne stanoveného dátumu krátko pred začiatkom volebného boja.

O Trumpovi sa vie už teraz, že zbiera finančné príspevky na rôzne projekty, ktoré by ako už potvrdený prezidetský kandidát nesmel prijímať.

Aktuálny prieskum ukazuje, že v súčasnosti by Trumpa volilo 50 percent Američanov, Bidena naproti tomu len okolo 44 percent.