Len na maximálny zisk orientovaný turbokapitalizmus „zrodil“ pre svoje potreby „démonický“ globalizmus

05.08.2021 23:15

Globalizmus je najväčší a najnehanebnejší podvod urobený na všetkých ľuďoch, ktorí poctivo a tvrdo každý deň pracujú a na všetkých tých, ktorí žijú v úplnej chudobe a v núdzi, a to je viac ako 7 miliard ľudí. Bolo nám dlhé roky nahovárené a sľubované politikmi a ekonómami, že globalizmus prinesie blahobyt a šťastný život celému ľudstvu a že všetci budeme mať raj na Zemi.

Pravdou je však opak a táto pravda je otrasná a zdrvujúca.

Po rokoch globalizmu máme na svete osem mužov, ktorí spolu vlastnia viac ako polovica ľudstva.

Pritom každých 10 sekúnd zomrie niekde hladom dieťa, hoci máme v súčasnosti potraviny pre viac ako  10 miliard ľudí. Takmer jedna miliarda ľudí je viac ako extrémne chudobná, pritom je na svete toľko peňazí a bohatstva ako nikdy predtým. Ak by sa to všetko rozdelilo ľuďom tejto planéty, každý by mal takmer milión dolárov!

Ak by skutočne existovala demokracia (demos – ľud,  kratos – vláda), tak by globalizmus mohol zabezpečiť dôstojný a dobrý život všetkým ľuďom Zeme. Demokracia ale neexistuje! Ani len v tej forme, ako ju hlásal Platon vo svojom Ideálnom štáte.

Pojem demokracie je však v našej dobe azda najviac zneužitým slovom, lebo pod jeho rúškom sa ukrýva najväcsia lož a najviac brutality nehumánnosti a neuveriteľné množstvo zbytočne preliatej krvi.

„Demokraciu“ ovláda malá vrstva modernej „stredovekej“ oligarchie, ktorá zvyšok ľudstva vykorisťuje a ho posiela do zisk prinášajúcich vojen, a to neporovnateľne väčšou mierou a perfídnejším spôsobom, ako to robila stredoveká šľachta.

Globalizmus je  perfektný nástroj na realizáciu bezpríkladného vykorisťovania širokých más a na ich politické ovládanie a na ich absolútnu kontrolu.

Globalizovaný svet mal byť stabilný politicky a ekonomicky, a mal byť svetom mieru, svetom bez vojen. Také  boli prísľuby mocných a také boli nádeje naivných, dôverčivých a hlúpych. Globalizmus produkuje vojny na bežiacom páse a milióny utečencov a nepredstaviteľne  zvyšuje bohatstvo niekoľkých málo a na druhej strane ožobračuje miliardové masy.

Občianske vojny, vojny pre zisk a územia a narastajúci terorizmus sú spoločným výsledkom katastrofálnej politiky vládnúcich klík

A tie sa cynickým spôsobom ešte aj označujú za jediných správnych demokratov, pritom sú v skutočnosti spoľahlivými a devótnymi sluhmi globalizmu, uplatňovaného a presadzovaného finančným turbokapitalizmom.

Od čias kolonializmu (ktorý v inej forme pokračuje aj dnes ako „vlk v rúchu baránka“) až do dnešných dní iniciuje kapitalizmus nové a nové vojny, ktoré mu prinášajú obrovské zisky a vykorisťuje množstvo štátov  nielen tretieho sveta.

Turbokapitalizmus  čoraz viac getoizuje obrovské vrstvy sociálne slabého obyvateľstva (čím ich kriminalizuje a či vháňa do kriminality, aby potom „oprávnene“ budoval policajné štáty) aj v tzv. vyspelých západných štátoch.

Zmanipulovaní ľudia takmer všade vo svete nemajú v hlave nič iné ako peniaze, karieru a povrchnú zábavu.

Globalizmus pomohol totálnemu odtrhnutiu finančných trhov od reálnej ekonomiky a tým sa peniaze stali autonómnym  vládcom chodu sveta a nie sú viac naviazané na skutočnú a reálne vykonávanú prácu.

Mohli sa tak v nekontrolovaných množstvách sypať do vrecák tých, ktorí nám zrežírovali aj s našou pomocou svoj „úžasný“ globalizmus a ktorí v podstate nevykonávajú žiadnu reálnu prácu - prácu vytvárajúcu reálne hodnoty.

Naše prebudenie sa z krásneho sna, ale so zlým koncom prichádza však už neskoro. Z pasce globalizmu neunikneme!!!

V štátoch G20 žijú dve tretiny ľudstva, vyprodukujú tri štvrtiny ekonomického výkonu a sú zodpovedné za štyri pätiny skleníkových plynov.