Len 4 mesiace práce v Bruseli a náhradní EÚ komisári dostanú polmilióna eur

25.08.2014 21:03
 

V Bruseli boli zvolení do európskeho parlamentu štyria komisári. Ale až od novembra budú môcť vytvoriť novú komisiu a začať pracovať. Ich práca však musí byť aj v tom čase niekým vykonávaná. Tak aspoň znie oficiálne vyhlásenie zástupcov parlamentu, keď sa ich na to pýtali kritickí žurnalisti.

Martina Reichertsová z Luxemburgu, Poliak Jacek Dominik, Talian Ferdinando Nelli a Fín Jyrki Katainen budú až do 1. novembra zastupovať oficiálnych EÚ komisárov a za to každý z nich obdrží 500 000 eur.

To ale ešte nie je všetko "sladké", čo ich ako náhradníkov za štyri mesiace očakáva. Nasledujú dodatočné bonbóniky. K uvedenej sume dostanú uhradené ešte tzv. odškodné za zariaďovanie sa v Bruseli, navyše ešte jednú mesačnú mzdu po ukončení štvormesačného pobytu v Bruseli. Po ukončenom 65. roku budú mať nárok na dodatočnú penziu a po odchode z Bruselu dostanú ešte aj "rozlúčkové" - pre osobu to môže činiť až 300 000  eur.

Je to absurdné a doslova neuveriteľné ako sa v Bruseli vyhadzujú peniaze a aké obrovské sumy zarábajú EÚ byrokrati, ktorí nič reálne a konkrétne nevyprodukujú.