Lavrov v OSN: Nikdy nepripustíme, aby nás ohrozoval totalitárny kyjevský štát

22.09.2022 23:29

Nemecké médiá označili otvorenú a pravdivú reč ruského ministra zahraničia Sergeja Lavrova, ktorú predniesol v generálnej debate OSN v New Yorku vo štvrtok za fantazírovanie a klamstvo.

Lavrov obhajoval počas zasadanie Bezpečnostnej rady OSN ruský útok proti Ukrajine  a vzniesol závažné obvinenia kyjevskej vlády:

„Nemáme najmenšej pochybnosti, že Ukrajina sa stala úplne totalitárnym štátom, ktorý má veľkú podobnosť s nacistickým štátom, v ktorom sa šliape po medzinárodnom humanitárnom práve.“

Ruský minister povedal, že rozhodnutie začať so špeciálnou vojenskou operáciou proti Ukrajine bolo pre Rusko absolútne nevyhnutné, lebo sa stala hrozbou pre bezpečnosť jeho krajiny. Zdôraznil, že všetci si môžu byť istí, že Rusko nikdy za žiadnych okolností nepripustí, aby ho Ukrajina ohrozovala.

Kritizoval vo svojej reči OSN-grémium, ktoré chce rokovať o potrestaní Ruska, pričom by mala byť potrestaná Ukrajina za svoje neľudské činy.

Ukrajinská armáda zneužila mierumilovných civilistov ako ľudské štíty. Lavrov vyhlásil, že je tragédiou to, že Západ sa pokúša vnútiť verejnosti celkom iný dôvod ruského útoku na Ukrajinu, aký je v skutočnosti. Zároveň je na Západe ignorovaný nepopierateľný fakt, že ukrajinská armáda zabíjala celých osem rokov pokojných civilistov v Donbase a robí to aj naďalej.