Kyjev klame – a Západ jeho lož opakuje – že zostrelil ruskú hypersonickú raketu Kinžal

14.05.2023 18:37

Ukrajina ohlásila, že zostrelila ruskú hypersonickú strelu typu Kinžal. Jej zobrazené zábery ale dokazujú, že ide o lož. Napriek tomu nič nebráni západným médiám v jej šírení a klamať tak ľudí.

 

Ukrajina a západné médiá uvádzajú, že ukrajinská armáda zostrelila ruskú hypersonickú raketu Kinžal americkým protilietadlovým raketovým systémom Patriot.

 

Správu odvtedy potvrdili dokonca aj USA.

 

Nemecký Spiegel pod titulkom Putinova „nezraniteľná“ zbraň – USA potvrdzujú ukrajinskú správu o odpálení ruskej hypersonickej strely  okrem iného píše:

 

„Pre prezidenta Vladimira Putina sú rakety typu Kinžal (Dýka) vyvinuté Ruskom prestížnym projektom a zároveň vyjadrením vojenskej prevahy. Teraz však existujú náznaky, že obrana proti hypersonickej zbrani je celkom možná.“

 

Po tom, čo ukrajinské letectvo už cez minulý víkend hlásilo zostrelenie Kinžala nad Kyjevom, tak jeho zostrelenie teraz potvrdili aj USA.

 

„Ukrajinci zachytili raketu pomocou amerického systému protivzdušnej obrany Patriot,“

uviedol vo Washingtone hovorca Pentagonu Pat Ryder.

 

Ktorá krajina poskytla Ukrajine systém Patriot, však Ryder nechcel konkretizovať.

 

Kyjevský primátor Vitalij Kličko teraz zahraničným novinárom predstavil údajne zostreleného Kinžala, mimochodom hovoril s nimi o tom aj v nemčine.

 

Dmitrij Rogozin, bývalý šéf Roskozmosu, sa k tomu v Telegrame vyjadril nasledovne:

 

„Toto je taký Kinžal (https://t.me/SolovievLive/177652), ako je to, že je Kličko balerínou v Boľšoj Teatr.

Nechcem sklamať toho hlúpeho primátora veľkého mesta, ktoré sa chystáme vziať, ale to čo Kličko ukazuje vôbec nie je Kinžal.

 

 Viem, ako Kinžal vyzerá, pomáhal som ho vyrábať v jednej našej republike.

A je, pán primátor Kličko, oveľa väčší a mocnejší, ako si myslíte. Aby som to vyjadril jasnejšie, je asi 30-krát väčší, a neviem či vaša fantázia postačí na to, aby ste si ho dokázali predstaviť.“

 

To, čo Kličko v skutočnosti predviedol novinárom, boli len pozostatky ruskej bomby БетАБ-500ШП ( https://www.airwar.ru/weapon/ab/betab-500shp.html ), ktorá zničila ukrajinský bunker.