Kyjev hrozí vojnou – Donbas reagoval svojou prvou mobilizáciou

07.04.2021 22:22

Donbas sa pripravuje na ukrajinský útok a zvoláva mobilizačným rozkazom do svojej armády mladých mužov.  Na Donbase bolo počas celého ukrajinsko-donbaského konfliktu  vždy množstvo dobrovoľníkov. Naproti tomu Kyjev musel už od začiatku z veľkej časti svojich mladých mužov  nútiť, aby šli bojovať proti svojim východným bratom.

Porošenko a jeho bábková proamerická vláda nasľubovali vojakom hory doly predtým, ako ich ako hrdinov zachraňujúcich celú Ukrajinu pred doneckými banditmi, podporovanými Moskvou, vyslali do bratovražednej vojny na východ. Boli im sľúbené peniaze a práca po návrate a celoživotné zabezpečenie pre rodinu, ak by padli na fronte.

Okrem toho im boli propagandisticky premyté mozgy a tiež im bolo nahovorené, že separatistické bandy sú len amatéri, ktorí nevedia bojovať a že za niekoľko týždňov ich porazia a rozprášia a sa vrátia domov ako víťazní hrdinovia, ktorých bude oslavovať cely národ za to, že ho svojou odvahou zachránili.

Nič z toho sa nenaplnilo a za Porošenka sa ani nepodarilo „odovzdať“ celú Ukrajinu do rúk Obamu a Bidena, ako to bolo vtedy v Bielom Dome naplánované.

Prišiel Trump a plán Joe a Huntera Bidena o prevzatí bohatstiev Ukrajiny a ich odovzdanie pod kontrolu amerických koncernov nevyšiel. K veľkej vojne neprišlo a Donbas nepotreboval mobilizaciu.

Ale v januári po príchode Bidena do Washingtonu sa veci dramaticky zmenili. Prezident Ukrajiny sa vydal politicky Porošenkovou cestou a stal ešte nebezpečnejším diktátorom ako jeho predchodca. Pisal som už o tom – opozíciu umlčal a stupňuje napätie na hraniciach Donbasu. Minská dohoda ho nezaujíma – nedrží sa na ňu. Dal už ostreľovať Donbas i transportovať značné vojenské sily na východ. Zbrane vo veľkom prídu z USA. A Washington sa už príkladne stará o potrebnú mediálnu protiruskú propagandu. A Pentagon hlásí každý deň, že za všetkým zlom na východe Ukrajiny sú len Rusi.

Kto nemal problém démonizovať a zničiť vlastného prezidenta, tak ten so svojimi médiami dokáže aj z anjela urobiť Lucifera. A tak sa za Bidena veľmi účinne vyrába z ruského prezidenta Lucifer.

Obavy sú v Donbase z vojny veľké a Republika Doneck po prvý raz odkedy konflikt s Kyjevom vypukol  mobilizuje a síce ročníky 1994 až 2003.

Ruskí vojenskí experti vyslovili veľké obavy už krátko po „zvolení“ Bidena, že na Ukrajine príde k veľkej vojne. A teraz všetko poukazuje na to, že môžu mať pravdu. Minulý týždeň požiadal  stály ukrajinský zástupca pri NATO, aby lietadlá NATO kontrolovali a zabezpečovali spolu s ukrajinskými ukrajinsko-ruské hranice.