Kurz zradil svoje princípy: V nedeľu potvrdil on i Kogler, že koaličné rozhovory sa úspešne končia

29.12.2019 20:32

Predsedovia rakúskych strán ÖVP a Zelených, Sebastian Kurz a Werner Kogler vyhlásili, že ich koaličné rozhovory sa blížia ku koncu a že už takmer vo všetkých bodoch koaličnej zmluvy vládne medzi stranami zhoda.

Podľa toho je budúca konzervatívno-zelená vláda v Rakúsku viac ako pravdepodobná.

Zelení budú tak po prvý krát vo svojej histórii vládnuť v Rakúsku.

Spojenie Zelených a ÖVP na najvyššej vládnej úrovni bude tak v Rakúsku oslavovať svoju premiéru.

Sebastiana Kurza však v žiadnom prípade nebudú oslavovať európski konzervatívni pravičiari, ktorí už dávno vidia v Zelených len dravého a zákerného vlka v rúchu baránka a pokladajú ich za hrobárov homogénnej európsko-kresťanskej kultúry.

Kurz ale u nich rozhodne už z veľkej časti stratil svoj kredit, lebo v budúcnosti bude už aj on (musieť) robiť takú Zelenú politiku, na ktorú v predošlej koalícii ešte vehementne útočil.

V každom prípade Zelení už v sobotu večer posielali pozvánky na svoj Bundeskongress, ktorý sa bude konať 4. januára. Zúčastní sa ho okolo 300 delegátov. Hlavným bodom programu bude hlasovanie o koaličnej zmluve a o Zelených ministroch v novej vláde Sebastiana Kurza.

Kogler očakáva s istotou, že delegáti potvrdia všetko, čo od nich žiada. Veď potom budú Zelení do veľkej miery určovať politiku v Rakúsku.

Toto je však aj silný signál pre nemeckých Zelených, ktorí sa už tiež vidia v budúcej nemeckej vláde a nejeden z nich je presvedčený, že budúcim kancelárom nebude Friedrich Merz, ale Zelený Robert Habeck.

V EÚ sa politicky čoraz viac Zelenie a z tejto Zelene  na európskej pôde  „vykvitne“ čoraz viac migrantov. Veď ako to povedala pred dvoma rokmi politička nemeckých Zelených Katrin Göring-Eckardt?

Citujem ju: „Bez islamu by sme sa v Nemecku len nudili.“

Takže preto potrebujeme čoraz viac migrantov, lebo s nimi príde čoraz viac islamu a podľa tejto političky sa napokon preto prestaneme nudiť.

Je však celkom nepochopiteľné, ako môžu kresťania dať tejto osobe svoje hlasy – osobe, ktorá ich chce doslova zaplaviť islamom.