Kto zavraždil významného korona experta, ktorý bol blízko vedeckej senzácie?

07.05.2020 22:59

Mladý americký 37 ročný vedec virológ a mikrobiológ na Univerzite v Pittsburghu, čínskeho pôvodu, Bing Liu bol profesorom a výskumníkom na univerzitnej lekárskej fakulte.

Uplynulý víkend ho našli zastreleného v jeho dome v Ross Townshipe. V správe súdneho lekára bolo len stručne uvedené, že smrť profesora bola okamžitá, po tom, ako bol zblízka postrelený viacerými guľkami do hlavy.

Podľa jeho blízkych spolupracovníkov z univerzity stál profesor na prahu senzačného vedeckého objavu. Jeho niekoľkomesačné výskumné práce pokračovali úspešne a už bol blízko toho, že získa veľmi významné poznatky o Covide-19, ako dosiaľ neboli známe.

Jeho priatelia a známi vypovedali, že nemal nijakých nepriateľov a že bol veľmi obľúbený. Všetok svoj čas venoval výlučne svojím výskumom.

Z toho ale možno usudzovať, že sa z nejakého dôvodu veľmi ponáhľal, aby sa čo najskôr dopracoval k výsledku. Tu potom musí byť dovolená otázka, či v takom prípade nepracoval na objednávku od niekoho?

Inou  legitímnou otázkou je to, či nebol zavraždený preto, lebo niekto mal eminentný záujem na tom, aby svoju prácu nedokončil a aby tak nemohol byť oznámený žiadny finálny výsledok.

Polícia sa zatiaľ k tomuto záhadnému prípadu nijako nevyjadrila. Oznámila len to, že ho intenzívne vyšetruje.