Kto zastaví šialenstvo Erdogana? Nikto! Len Putin to mohol – ale…

13.03.2017 23:35

Erdogan čoraz viac premieňa Turecko na krajinu novodobého absolutizmu, ktorý v Európe skončil v 18. storočí francúzskou revolúciou.

Jeho vzostup k absolutistickej moci - kde ho Turci slepo nasledujú – postupne rozleptáva a destabilizuje Európu. Tento nebezpečný trend ešte aj podporuje a umocňuje Merkel svojou katastrofálnou utečeneckou politikou a svojou neschopnosťou riešiť hrozivý „problém Erdogan“.

Kancelárka to robila napriek tomu, že Erdogan od počiatku svojej kariéry nerobil žiadne tajomstvo z toho, aké sú jeho úmysly. Aj najhlúpejšiemu EÚ politikovi muselo byť jasné, že Turecko sa  za jeho vlády stane autokratickým štátom.

Najväčšou chybou európskej politiky bolo to, že EÚ nezaujala voči Turecku jednotný a jednoznačný postoj v otázke jeho vstupu do EÚ. Z Bruselu nevyšlo ani jednoznačné áno, ale ani jednoznačné nie.

To Erdogan využil veľmi rýchlo na radikalizáciu islamu, podľa motta: Tí nás v skutočnosti nechcú a len nás vodia za nos a klamú  a zneužívajú. Preto im ukážeme, že sme silnejší ako celá EÚ.

A už veľmi skoro vyhlásil, že pravý islam nesmie byť moderátnym, ústupčivým islamom, ale bojovným víťazným islamom a že musí demokraciu len použiť a využiť pre vlastné ciele a potom odhodiť a rozšliapať, lebo neuznáva Korán a slovo Proroka ako najvyšší zákon.

Situácia eskaluje čoraz nebezpečnejšie.

Teraz „monarch“ z Bosporu Nemcom dokonca už hrozí s „revolúciou“ a či „povstaním“  Turkov v Nemecku  a súčasne aj vystúpením z NATO. Revolúciu a povstanie môže spustiť kedykoľvek, lebo minimálne 90 percent Turkov v Nemecku – a to je obrovská miliónová masa -  stojí úplne sfanatizovane a bezvýhradne za svojím vodcom.

Ale Erdogan má veľkú moc nielen v Nemecku (tam už dokonca svojím spôsobom väčšiu ako Merkel), ale aj v Holandsku, Belgicku, Dánsku i vo Francúzsku, Taliansku a Španielsku. Tam všade žijú milióny prívržencov vodcu  Erdogana, a to sú nielen Turci, ale aj moslimovia rôznych národností, lebo aj tí v ňom vidia veľkého ochrancu a šíriteľa islamu. To politici i médiá zamlčiavajú.

Čím nekompromisnejšie a  nepriateľskejšie voči Európe a teda proti kresťanom vystupuje Erdogan, tým viac sa javí všetkým moslimom v Európe ako ich veľký neohrozený hrdina a mystický vodca a ako zástupca proroka Mohameda na Zemi.

A  Európa sa musí obavať a triasť pred ďalšími miliónmi, z veľkej časti islamských utečencov zo severnej Afriky, kam prúdia zo všetkých jej koncov a kútov.

Brusel, Berlín a Paríž zbabrali v tomto smere všetko, čo sa len zbabrať dalo.

Bojová  taktika Erdogana  je naozaj skvelá a európski politici pôsobia vedľa neho ako bezmocní a hlúpi barani a či baránkovia.

Označuje Nemecko, najnovšie aj Holandsko,  ako neonacistov a nacistov,  čo mu prepožičiava gloriolu bojovníka proti fašizmu v Európe, a to má v mozgoch jeho prívržencov vysokú hodnotu. Zároveň Erdogan Turecko prehlasuje za obeť európskej svojvôle a nedodržaných sľubov. Erdogan mobilizuje Turkov aj tým, že roznecuje ich vašne proti Európe, lebo si Nemecko, Holandsko i Dánsko dovolili nepovoliť jeho ministrom a predsedovi vlády robiť predvolebnú kampaň na ich územiách.

To využil na ďalšiu provokáciu, keď vyhlásil, že kedže tam nie je sloboda prejavu, tak tam nie je ani demokracia a tá vládne len v Turecku.

Voči Holandsku vyslovil vyhrážky, že mu to splatí nečakaným „úderom“.

Erdogan sa aj preto cíti byť veľmi silným, lebo má na svojej strane Vladimíra Putina a EÚ je pre oboch spoločným nepriateľom.

Je neodpustiteľnou hlúposťou Bruselu a Berlína, že sa servilne postavili na stranu Obamom ovládanej Ameriky, ktorá chcela dostať Ukrajinu do svojej moci a spolu s USA vyhlásili Moskve otvorené nepriateľstvo.

Teraz za to platíme všetci obrovskú daň, lebo ak by Putin bol s EÚ v priateľstve na jednej línii, tak by sa Erdogan nikdy nebol stal obrom, ale by ostal len trpaslíkom.

Ani Nemci ani Francúzi sa nepoučili z histórie. Na Rusoch stroskotali ich najväčší vodcovia Napoleon a Hitler, ktorí ho chceli zničiť. A teraz na nich strskotávame zas my, lebo Moskve vyhovuje, že Erdogan oslabuje a rozbíja Európu, ktorá Rusko chcela pokoriť a dostať na kolená.

Niet väčšej hlúposti, ako je tá naša európska, ktorá vládne v hlavách protiputinovských politikov.

A teraz máme proti sebe Erdogana, Putina i Trumpa.